Nye vilkår for Leica M9 Goodwill Arrangement

De nye vilkårene gjelder for Leica M9, Leica M9-P, Leica M Monochrom og Leica M-E.

I noen tilfeller når du bruker kameramodellene M9, M9-P, M Monochrom eller M-E på mindre blenderåpninger (5.6-22), kan bildet vise artefakter forårsaket av overflatekorrosjon på sensorbeskyttelsen. I desember 2014 ble derfor Leica M9 Goodwill Arrangement lansert slik at kunder kunne bytte ut korroderte CCD-sensorer. Denne goodwill-ordningen har til nå vært gratis, men fra og med 16. august 2017 vil goodwill-ordningen bli en betalt tjeneste.

Fram til 15. august 2017 tilbyr Leica gratis erstatning av sensorer på de nevnte kameramodellene hvis de er rammet av korrosjonsproblemet. Dette gjelder også etter 16. august 2017, men bare i tilfeller der kameraet er kjøpt nytt i løpet av de siste 5 årene.

Er din M9-modell kjøpt ny for over 5 år siden og du leverer den til Leica etter 16. august 2017, vil kostnaden for å bytte en berørt CCD-sensor bli 982 euro (825 euro pluss 19% moms). Inkludert er gratis overhaling av kameraet og ett års garanti på samme vilkår som for nye produkter.

Den generelle overhalingen innebærer følgende:

 1. Rengjøring og overhaling av lukkermekanismer
 2. Rengjøring og vedlikehold / reparasjon av multifunksjonshjulet
 3. Rengjøring av hovedbryteren og lukkerknappen
 4. Justering av bunnpluggens låsesystem
 5. Oppussing av graveringer
 6. Fornyelse av beskyttelsesfilmen på baseplaten
 7. Vedlikehold / reparasjon av displayet i søkeren

Mulighet for å oppgradere

I stedet for å skifte ut sensoren på de berørte Leica M9-kameraene med korrosjon, tilbyr Leica muligheten til å oppgradere til utvalgte Leica M-kameramodeller av typen 240-generasjonen:

 • Leica M (Type 240)
 • Leica M-P (Type 240)
 • Leica M Monochrom (Typ 246)
 • Leica M-A (Typ 127)

Slik stiller du diagnose på kameraet ditt

Det er to muligheter for å finne ut om din M9-sensor er berørt av korrosjonsproblematikken:

1. Send inn kameraet for en senorrens hos FotoCare AS innen 1. august 2017

Behandlingstiden er ca. 2 dager. Kostnaden for sensorrens (kr. 810,-) dekkes av kameraeieren. Hvis sensorrensen avdekker korrosjon, anbefaler vi å sende kameraet videre til Leica Camera AG for bytte av sensor. Behandlingstiden blir da 8-10 uker i tillegg. Husk å gi beskjed til Fotocare om du ønsker at kameraet sendes til Leica Tyskland eller ikke når du bestiller sensorrens.

2. Send inn kameraet til Leica Camera AG innen 15. august 2017

Behandlingstiden er 8-10 uker. Kostnaden dekkes av Leica Camera AG. Oppdages ingen korrosjon, returneres kameraet til eieren. Oppdager Leica korrosjon, vil sensoren byttes eller kameraet oppgraderes alt ettersom hva eieren ønsker.

Utskifting av CCD-sensoren på ditt M9-kamera eller eventuelt oppgradering til M (typ 249) gjelder kun for Leica M9-kameraer som er berørt av dette problemet. Forebyggende utskifting av sensoren uten korrosjon er ikke inkludert i dette programmet.


FAQ

Hvordan kan jeg finne ut om Leica M er mer enn fem år gammel?
Salgskvitteringen med dato på når du kjøpte det nye kameraet tjener som bevis på kjøpsdato. Hvis du ikke lenger har salgskvitteringen din, blir kameraets alder bestemt fra serienummeret. I dette tilfellet gjelder datoen den ble levert til forhandleren.

Hvilket tidspunkt benyttes for å avgjøre om kameraet mitt er innenfor den perioden som er utpekt for hele goodwill-arrangementet?
Datoen da feilen ble rapportert til Leica Camera AG gjelder. I hvert konkrete tilfelle er det nødvendig med en kontroll av kameraet fra Leica Customer Care for å bevise at problemet skyldes den nevnte sensorfeilen. Denne sjekken kan gjøres ved å sende kameraet eller en egnet testeksponering til Leica Customer Care og etterfølgende kontroll av kameraet av spesialisert personell hos Leica Camera AG.

Hva kan jeg forvente å betale hvis jeg bestemmer meg for å benytte med av oppgraderingsalternativet i stedet for at kameraet skal repareres?
Leica kundeservice kan gi konkrete priser for oppgradering på forespørsel.

Kan jeg oppgradere til Leica M10?
På grunn av den ekstremt høye etterspørselen etter Leica M10, er denne modellen utelukket fra oppgraderingsprogrammet. Bare de direkte etterfølgerne til Leica M9 som er oppført ovenfor er tilgjengelige for oppgradering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s