Leica M Monochrom Oslo Edition

I forbindelse med åpningen av Leica Store Oslo har Oslo fått et nytt ikon – en eksklusiv spesialutgave av Leica M Monochrom (typ 246).

Spesialutgaven kommer i bare 10 eksemplarer på verdensbasis og selges kun hos Leica Store Oslo. Teksten ‘OSLO’ er inngravert bak på kamerahuset og foran på objektivet. Hvert kamerahus og objektiv er nummerert, eks.: OSLO #01.


Det ultrakompakte vidvinkelobjektivet Summaron-M 28mm f5.6 ASPH med solblender i metall følger med. Dette er en moderne utgave av en Leica-klassiker fra 1955. Til denne spesialutgaven kommer objektivet med en unik sort overflate – som først i verden. Med i den forseggjorte gaveesken følger også en sort kamerarem i skinn, batteri, lader og autentifikasjonssertifikater.

Leica Summaron-M 28mm f5.6 ASPH er et av de mest kompakte vidvinkelobjektivene i M-systemet og stikker knappe 2 cm ut fra kamerahuset. Den optiske utformingen er den samme som hos originalen fra 1955, med 6 elementer i 4 grupper anordnet symmetrisk rundt iris.

På full blenderåpning gjengis motivet med rik kontrast over nesten hele bildefeltet. Med sin kombinasjon av ekstrem dybdeskarphet, naturlig kontrast, utmerket gjengivelse av detaljer og synlig vignettering, gir Summaron-M fotografiene en unik visuell signatur. Bilder tatt med Summaron-M skiller seg ut med et utseende som minner om analoge bilder.

Leica M Monochrom har vært en suksess siden den ble lansert. Bilder tatt med Leica M Monochrom har en unik finkornet gjengivelse. Dette er et digitalt kamera med sort-hvittsensor. Kameraet åpner opp for helt nye muligheter innen fotografering i tilgjengelig lys – i en fengslende verden av gråtoner.

Den 24-megapiksel høyoppløselige sensoren i fullformat er uten low-cut-filter. Siden sensoren er uten fargefilter, noe som betyr at interpolering ikke lenger er nødvendig for beregning av lysverdier, blir det ekstremt skarpe bilder på alle følsomhetsinnstillinger opp til ISO 25.000. Forvent eksepsjonell dybde, klarhet og detaljoppløsning som langt overstiger eksponeringer med fargefilter.

Leica M Monochrom Oslo Edition har en veiledende pris på kr. 118.000,- pr. stk. og er nå utsolgt.

9 kommentarer om “Leica M Monochrom Oslo Edition

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..