Kikkertikon med moderne teknologi: nye Leica Trinovid

Den legendariske Leitz Trinovid-kikkerten lever videre i beste velgående.

Nye Leica Trinovid er en moderne kikkert med klassisk design. Den er tilgjengelig i tre utgaver med forskjellig utseende og forstørrelsesgrad.

Kikkerten Leitz Trinovid ble lansert i 1958 er en milepæl innen utvikling av kikkerter. Nå nesten 60 år senere presenterer Leica en etterfølger til den originale Trinovid-kikkerten. Nye Leica Trinovid er designet med en eleganse som nesten overgår originalen.

Produktnavnet Trinovid refererer til de tre («tri») innovasjonene («nov», nyhet) som gjorde den originale Trinovid-kikkerten til et topp moderne produkt i 1958. Slank design med komfortabel ergonomi, ekte intern fokusering, nyskapende optisk ytelse og høy bildeytelse var de tre innovasjonene som gjorde Trinovid uovertruffen på kikkertmarkedet.

Sammenlignet med andre kikkerter på den tiden, hadde den originale Trinovid-kikkerten den perfekte kombinasjonen av indre og ytre verdier. Med Trinovid ble ekte intern fokusering introdusert, noe som i praksis betød at linsene inni den forseglede kikkerten beveget seg uten å påvirke de ytre delene av linsene eller okularet. Dette forhindret at smuss og fuktighet trengte inn i kikkerten. Det ekstremt slanke designet ble oppnådd takket være det innebygde Uppendahl-prismet, som også brukes i den nye Leica Trinovid.

Kjernefunksjonene i den originale Trinovid-modellen har blitt videreført i nye Leica Trinovid, og materialbruk og optikk har blitt optimalisert. Takket være det slanke designet og en vekt på kun 550 gram, er Leica Trinovid 7×35 den letteste kikkerten i klassen, noe som gjør den til en allsidig og uunnværlig følgesvenn på reiser, arrangementer og til friluftsliv. En annen fordel er det brede synsfeltet på 150 meter (på 1000 meter).

Leica Trinovid er tilgjengelig i forstørrelsene 7×35, 8×40 og 10×40. Kikkertene kommer i en slitesterk gummiarmering eller en robust skinnbekledning. Skinnversjonen er tilgjengelig med aluminiumsdeler anodisert i sølv eller svart.

På 1960-tallet markedsførte utviklerne i Ernst Leitz GmbH den originale Trinovid-serien med slagordet: «A pair of binoculars as an object for daily use means that you can take it everywhere you go.» Den nye Leica Trinovid viderefører denne visjonen.

Foto: Wayne Serrano

Lett og slank design, presis og moderne optikk med ypperlig materialbruk, forbedret lysgjennomgang, skarphet og kontrast gjør Leica Trinovid til et moderne ikon.

De nye Leica Trinovid-kikkertene er tilgjengelig fra slutten av september 2017 hos autoriserte Leica forhandlere.

Leica Trinovid 7×35 med gummiarmering har en veiledende pris på kr. 12.590,-
Leica Trinovid 7×35 sølv i sort skinn har en veiledende pris på kr. 14.590,-
Leica Trinovid 7×35 sort i sort skinn har en veiledende pris på kr. 13.990,-

Leica Trinovid 8×40 med gummiarmering har en veiledende pris på kr. 13.590,-
Leica Trinovid 8×40 sølv i sort skinn har en veiledende pris på kr. 15.590,-
Leica Trinovid 8×40 sort i sort skinn har en veiledende pris på kr. 14.990,-

Leica Trinovid 10×40 med gummiarmering har en veiledende pris på kr. 13.990,-
Leica Trinovid 10×40 sølv i sort skinn har en veiledende pris på kr. 15.990,-
Leica Trinovid 10×40 sort i sort skinn har en veiledende pris på kr. 15.590,-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..