Leica SOFORT ‘LimoLand by Jean Pigozzi’

Fang øyeblikket med den nye spesialutgaven av Leica SOFORT instantkamera – ‘LimoLand by Jean Pigozzi’.

Leica SOFORT ‘LimoLand by Jean Pigozzi’ er den første verdensomspennende spesialutgaven av det populære instantkameraet. Den er resultatet av et samarbeid med den fransk-italienske fotografen, entreprenøren og kunstsamleren Jean Pigozzi, som har designet en iøynefallende og fargerik spesialutgave.

Designet som pryder forsiden og baksiden av den hvite versjonen av SOFORT-kameraet er basert på karakteren Mr. Limo, som også er logoen til Jean Pigozzis fargerike motemerke LimoLand. Spesialutgaven leveres med rød bærerem fra av Artisan & Artist laget i nylon, og med skinndetaljer og Mr. Limo i blått. Settet inneholder også en 20-pakning med fargefilm.

Jean Pigozzi, mangeårig Leica-fotograf, forteller om hvordan LimoLand ble til i et intervju med Karin Rehn-Kaufmann, direktør for Leica Galleries International: «Jeg ble deprimert av at så mange mennesker ikke kler seg i annet enn sort. Det er altfor enkelt». Selv om fotografiene hans nesten utelukkende er sort-hvitt, elsker Pigozzi farge, spesielt når det gjelder klærne sine.

Som logoen for sin moteikett for «rike gamle menn som ikke vil ha på seg beige», har han valgt et fargerikt ansikt. Figuren er hentet fra en av bildene til den tanzanianske kunstneren George Lilanga (1934-2005). Jean Pigozzi har lisensiert ansiktet etter avtale med arvingene og gitt ham navnet ‘Mr. Limo’. Den lidenskapelige kunstsamleren har forøvrig bygget opp den største samlingen av moderne afrikansk kunst.

De tekniske egenskapene til Leica SOFORT ‘LimoLand by Jean Pigozzi’ er identiske med standardmodellene i oransj, hvit og mintgrønn. I tillegg til innstillingene Automation, Party & People, Sport & Action, Macro, mulighet for dobbelteksponeringer og tidseksponering, tilbyr Leica Sofort også en en innstilling for selvportretter og en selvutløser med to forskjellige forsinkelser. Blitsen kan stilles på automatikk, eller du kan slå den av og på manuelt, avhengig av bildene du ønsker å ta. For å sikre best mulig resultat hver gang, tilpasser kameraet eksponeringstid og blenderåpning automatisk til innstillingen du har valgt. Et rektangulær speil på forsiden gjør det enkelt å ta selfies.

Jean Pigozzi, som med glimt i øyet sier at han oppfant selfies (men ikke selve ordet selfie), elsker denne lille detaljen på Leica SOFORT. Nylig publiserte Artbook hans seneste fotobok med tittelen «Me + Co – The Selfies», med en samling av hans selvportretter med internasjonale stjerner fra film-, kunst- og musikkscenen tatt mellom 1972 og 2016. Bilder fra et av hans andre prosjekter, «Pool Party», som han har tatt bilde av berømte gjester som Mick Jagger, Naomi Campbell, Elizabeth Taylor ved bassenget i hans luksuriøse Villa Dorane som ligger på Cap d’Antibes over en periode på flere tiår, er stilt ut hos Helmut Newton Foundation i Berlin fram til 19. november 2017.

Leica SOFORT ‘LimoLand by Jean Pigozzi’ kommer for salg i slutten av oktober og har en veiledende pris på kr. 3.995,-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..