Leica Thambar-M 1:2,2/90

Moderne renessanse for et klassisk objektiv.

Leica fortsetter moderniseringen av klassiske objektiver etter suksessen med Leica Summaron-M 28mm f5.6. Nå utvides porteføljen med Leica Thambar-M 90mm f2.2. Thambar-navnet har alltid vært preget av adjektivet ‘legendarisk’. Objektivet gjengir mennesker med en fantastisk aura på en romantisk måte, men også landskap og natur endrer karakter til noe uforlignelig og estetisk.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Foto: Jolie Luo

Akkurat som sin navnebror fra 1935, er den moderne versjonen av objektivet preget av en karakteristiske soft-fokus-effekt og spesielle bokeh. Brennvidden på 90 mm egner seg til fotografering i mange ulike scenarioer og passer spesielt godt til portretter. Den unike visuelle signaturen kan ikke gjenskapes i digital etterbehandling. Nye Thambar-M er dermed et spennende tillegg til den eksisterende Leica M-objektivporteføljen og gir nye kreative muligheter.

Det optiske designet er nesten uendret fra det originale Thambar-M-objektivet. Den eneste forskjellen er at de fire elementene i tre grupper som utgjør designet, nå har coating for å beskytte glasset mot miljøpåvirkning og overflatekorrosjon. Irisen består av 20 lameller som gir en unik bokeh – med en rund og myk gjengivelse av punktlys.

Soft-fokus-effekten er et resultat av en bevisst underkorreksjon av sfærisk avvik. Denne underkorreksjonen øker mot kantene i det optiske systemet, med den konsekvens at ikke bare fokusdybden, men også graden av mykhet kan styres nøyaktig ved hjelp av den trinnløse blenderinnstillingen. Effekten blir mer sterkere dess større blenderåpningen er, og reduseres når objektivet blendes ned til mindre blenderåpninger.

Dagens Thambar-M har nesten helt likt utseende som sin forgjenger fra 1935. Den svarte fargen, proporsjonene på objektivet og inngraveringer i rødt og hvitt er bevart fra originalen. Det er gjort noen små modifikasjoner i tråd med nåtidens minimalistiske M-design.

Objektivhetten, ringen på centre-spot-filteret og linsedekslene er laget av metall. Det er detaljene som teller, som for eksempel at deksel er kledd med filt inni, noe som bidrar til den eksklusive kvaliteten. Utformingen av vesken i stivt skinn er identisk med den 80 år gamle originalen, og centre-spot-filteret oppbevares sikkert i lokket.

Som tilfellet er med alle Leica-objektiver, blir Leica Thambar-M 90mm f2.2 produsert i samsvar med de strengeste kvalitetskriterier. Kun de beste materialene benyttes, noe som garanterer den varige verdien som er karakteristisk for Leica.

Leica Thambar-M 1: 2,2 / 90 har en veiledende pris på kr. 60.200,- og kommer i salg fra midten av november 2017.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..