To Summicron-SL-objektiver er lansert

Nye objektiver til Leica SL kamerasystem – overlegen ytelse i et kompakt design.

APO-Summicron-SL 75mm f2 ASPH og APO-Summicron-SL 90mm f2 ASPH er de to første objektivene i en ny serie til SL-systemet. Brennviddene er ideelle for de fleste fotografiske situasjoner og er spesielt godt egnet for portrettfotografering. Akkurat som alle SL-objektiver er disse designet og konstruert for profesjonell bruk og lang levetid.

Mens APO-Summicron-SL 75mm f2 ASPH er en mild tele for naturlige portretter, har APO-Summicron-SL 90mm f2 ASPH en klassisk portrettbrennvidde med en svak komprimering av perspektivet. Begge objektivene er perfekt tilpasset Leica SL.

Alle glasselementer bryter lys i ulike farger litt forskjellig. Dette fører til at ikke alle lysstråler fra et flerfarget motiv er fokusert på ett enkelt bildepunkt. Resultatet blir noe som kalles kromatisk aberrasjon. For å redusere den kromatiske aberrasjonen til et knapt merkbart minimum, er begge de nye Summicron-SL-objektivene apokromatiske. For å oppnå dette har de fleste av de elleve elementene i det optiske systemet, hvorav en er asfærisk, avvikende partiell dispersjon og er produsert av sensitivt glass i høy kvalitet.

Leica APO-Summicron-SL 75mm f2 ASPH

Det er utviklet ny måleteknologi og ekstremt nøyaktige produksjonsmetoder for å fremstille disse objektivene. Resultatet er kompakt størrelse, betydelig lavere vekt og ypperlige bildeytelse. I tillegg har objektivene et nytt og raskere autofokussystem og en betydelig kortere nærgrense. Den stillegående og presise autofokusen gjør at fotografen kan konsentrere seg fullt og helt om motivet uten unødvendige distraksjoner.

Leica APO-Summicron-SL 90mm f2 ASPH

Siden begge Summicron-SL-objektivene leverer ekstremt høy bildeytelse ved største blenderåpning, er objektivene ideelle for fotografering under vanskelige lysforhold. Leica-løftet om «maximum aperture is a usable aperture» gjelder også for de nye SL-objektivene. Å blende ned er utelukkende for å skape en kreativ bildeeffekt, og er ikke nødvendig for å oppnå et bedre bilderesultat.

I konstruksjonen av APO-Summicron-SL-objektiver er det spesielt lagt vekt på å forebygge strølys og reflekser. I tillegg til at optisk og mekanisk konstruksjon er optimalisert, reduseres refleksjoner til et absolutt minimum takket være bruken av høykvalitets coating.

Autofokusen på alle SL-Summicron-objektiver benytter kraftige og robuste motorer med DSD (Dual Syncro Drive). Takket være disse kan hele fokusfeltet analyseres på kun rundt 250 millisekunder.

APO-Summicron-SL 75mm f2 ASPH vil være tilgjengelig fra 25. januar 2018 og har en veiledende pris på kr. 47.000,- inkl. mva.

APO-Summicron-SL 90mm f2 ASPH fra 8. februar 2018 og har en veiledende pris på kr. 50.000,- inkl. mva.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..