Leica M10 og bybrannen i Ålesund

Vakre Ålesund inviterte til opplevelser for store og små helgen 19.-21. januar i anledning markeringen av den store bybrannen 23. januar 1904. Jan Flisnes fanget noen av inntrykkene med sin Leica M10.

Mitt navn er Jan Flisnes og jeg ble født i 1962, altså 55 år gammel. Jeg er oppvokst i Ålesund og har for det meste av livet arbeidet som sjømann og de senere årene som kaptein. Foto har vært en lidenskap fra barnsben av. jeg hadde foto som valgfag på ungdomskolen. Mørkerom for fremkalling av sort/hvitt-bilder inntok gutterommet – og jeg fikk bruke min bestefars Leica M2 også.

For 3 år begynte jeg ved Fagskolen i Ålesund da helsesituasjonen min endret seg. Etter at jeg ble landkrabbe har fotograferingen tatt seg opp betraktelig opp. Jeg begynte med digital foto i 2013 og i tiden etter har jeg vært på forskjellige fotokurs, samt mange fotoutflukter til forskjellige plasser i landet – primært landskap, nattfoto, nordlys og en del bybilder. Mine nye prosjekter er å bli god i portrett og gatefoto, gjerne med sort/hvitt som utgangspunkt.

Jeg tok meg selv i at mine beste bilder har blitt til tatt når jeg jobbet med kameraet og fastobjektivene i manuell modus, så i juni 2017 bestemte jeg meg for å gå for Leica. Når jeg jobber i manuell modus, bruker jeg også mer tid på å tenke på komposisjon, utsnitt og hva jeg egentlig vil fremheve i bildet.

Jeg elsker Vestlandet med sin kyst, fjorder og bratte fjell – der været med tilhørende stormer og lys skifter hele tiden. Dette har opparbeidet meg en fast tilhengerskare på Facebook og mange av følgerne har kjøpt bilder og årskalendere. Har også solgt bilder til utlandet, som oftest til fraflyttede fra Ålesund og omegn. Har ellers levert bilder til Kystverkets nye fartøy «MS Bøkfjord», tatt matfoto for kunder, solgt bilder til forskjellige hjemmesider og fotografert under Tall Ship’s Race 2015.

Følg Jan Flisnes her:

facebook.com/Flisnesfoto

flickr.com/people/120853509@N03/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..