Leica lanserer OL-kamera

Leica feirer OL med lanseringen av en spesialutgave av det populære og brukervennlige kompaktkameraet med fullformatsensor og lyssterkt fastobjektiv: Leica Q Snow by Iouri Podladtchikov.

Spesialutgaven kommer i begrenset opplag og er resultatet av et samarbeid med den olympiske gullmedaljevinneren og verdensmesteren i snøbrett (halfpipe) Iouri Podladtchikov. Han vant gulllmedalje i menns halfpipe i OL i 2014.

Leica Q Snow by Iouri Podladtchikov har sølvanodisert toppdeksel, kontrollhjul og bunnplate, samt blitsskodeksel laget av aluminium. Spesialutgaven er trukket i hvitt skinn som inspirerte navnevalget. Utgaven er begrenset til kun 300 eksemplarer på verdensbasis og hver har et unikt serienummer.

Med ordene fra den dedikerte Leica-fotografen og snøbrettkjøreren: «Som merkevareambassadør er det spennende å ha inspirert til en spesialutgave av et kamera, men jeg ser det også som et stort ansvar.» Hans valg av farge har derfor en rekke fasetter: hvitt symboliserer ikke bare snø, det åpenbare valget for en snøbrettkjører. «Hvitt betyr også ‘carte blanche’ for meg – det er opp til deg. Det er på tide å være kreativ», sier Iouri Podladtchikov, som allerede har utgitt to fotobøker og snart åpner sitt eget studio.

Leica Q Snow by Iouri Podladtchikov leveres med veske i mykt hvitt skinn og en fargetilpasset nakkerem.

Spesialutgaven vil være tilgjengelig fra mars 2018 med en veiledende pris på kr. 52.000,- inkl. mva. Bestill her >

 

De tekniske spesifikasjonene til Leica Q Snow by Iouri Podladtchikov er identiske med originalmodellen. Kameraet kombinerer fullformatsensor med et ekstremt lyssterkt objektiv i klassisk 28mm brennvidde – en perfekt match til gate-, arkitektur- og landskapsfotografering.

Det spesialutviklede objektivet avslører også sine unike kvaliteter ved opptak i videomodus. Leica Q Snow by Iouri Podladtchikov leverer videoopptak i full HD-kvalitet. Velg mellom 30 eller 60 bilder per sekund for videoopptak i MP4-format. Et integrert vindstøyfilter garanterer klar lyd.

Objektivet og CMOS-sensoren på 24 megapiksler er nøye tilpasset til hverandre. Forvent ekstremt detaljrike bilder med lav støy, også på ISO-følsomhet opp til 50.000.

For å sikre de avgjørende øyeblikkene, har Leica Q Snow by Iouri Podladtchikov den raskeste autofokusen i sin klasse. Den nyutviklede bildeprosessoren i Leica Maestro II-serien er spesielt tilpasset Leica Q. Dataene fra sensoren behandles meget hurtig og leverer opptil ti bilder per sekund med full oppløsning.

Leica Q Snow by Iouri Podladtchikov har integrert søker med en oppløsning på 3,68 MP. Selv de fineste detaljer vises uten noen merkbar forsinkelse så snart kameraet blir plassert foran øyet.

Alle funksjoner på kameraet er logisk plassert for å garantere perfekt ergonomi. Menyen gir rask tilgang til alle viktige funksjoner og lar brukeren programmere sine personlige innstillinger.

Kameraet har også en integrert Wi-Fi-modul for trådløs overføring av bilder og video, samt mulighet for å bruke smarttelefonen eller nettbrettet som fjernkontroll med Leica Q App.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..