Leica M Monochrom (Typ 246) Stealth Edition

Leica presenterer nå en uvanlig utgave av sitt revolusjonerende rammesøkerkamera med sort-hvitt sensor: Leica M Monochrom (Typ 246) ‘Stealth Edition’. Dette er en elegant spesialutgave av Leica M Monochrom (Typ 246) med selvlysende detaljer.

Spesialutgaven, som består av kamerahus og Summicron-M 35mm f2 ASPH, er designet av Marcus Wainwright, grunnlegger og eier av New York-motemerket «rag & bone».

 

Marcus Wainwright

Med denne spesialutgaven har den dedikerte Leica-fotografen som fortrekker sort-hvitt-estetikken skapt et helt unikt designkonsept. Wainwright ønsket å gjøre overflaten på Leica M Monochrom (Typ 246) ‘Stealth Edition’ så mørk og diskret som mulig. Kamerahuset og objektivet ble derfor belagt med et matt og ripebestandig spesialbelegg i sort. Skinnbekledningen i matchende sort er laget av mykt kuskinn og gir godt grep.

Som en kontrast til det mørke kameraet er de viktigste inngraveringene farget med en spesiell fluorescerende maling som lyser i mørket. Dette muliggjør raske innstillinger og full kontroll selv under svake lysforhold. Dette er ikke bare en unik designdetalj, men gjør kameraet svært funksjonelt uansett hvor mørke omgivelsene er.

Leica M Monochrom (Typ 246) ‘Stealth Edition’ har ellers de samme tekniske spesifikasjonene som standardmodellen. Kameraet er et moderne verktøy for fotografer som jobber kreativt med sort-hvitt-fotografering. Med lav bildestøy, klar søker, lite vibrasjon under eksponering og lyssterke objektiver, åpner Leica M Monochrom helt nye dimensjoner for fotografering – også under vanskelige lysforhold.

Summicron-M 35mm f2 ASPH er et klassisk, lyssterkt objektiv med overlegen bildekvalitet og unik bokeh. Med det forbløffende kompakte objektivet på kamerahuset blir Leica M et svært diskret fotografisk verktøy. Summicron-M har en rektangulær objektivhette i metall med skruefeste. En innvendig beskyttelsesring beskytter filtertråden på objektivet når hetten ikke er i bruk.

Spesialutgaven er begrenset til 125 sett på verdensbasis som hvert har et unikt serienummer og leveres med autentifikasjonssertifikat. Settet inkluderer også en komfortabel kamerarem i slitesterkt sort stoff og metalldeksel til objektivet.

Leica M Monochrom (Typ 246) ‘Stealth Edition’ kommer for salg i slutten av mars 2018 hos Leica Store Oslo og har en veiledende pris på kr. 153.000,-.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..