Eksklusiv nyhet: Leica M10 Edition Zagato

Leica M10 Edition Zagato er en tidløs spesialutgave som forener det beste fra tysk håndverk og italiensk design.

Spesialutgaven er oppkalt etter Dr. Andrea Zagato og består av M10 kamerahus med Summilux-M 35mm f1.4 ASPH og en kamerarem i rødt skinn preget med Zagato-logoen. Dr. Andrea Zagato er eier av designhuset og bilstylingspesialisten med samme navn og har personlig utformet denne spesialutgaven som kommer i 250 eksemplarer på verdensbasis.

Dette er Leicas andre spesialutgave i samarbeid med Zagato. Den elegante kikkerten Ultravid 8×32 Edition Zagato ble lansert i 2015.

Zagato ble grunnlagt i Milano i 1919 av Ugo Zagato. Selskapet ble kjent for å være det første til å benytte avansert luftfartsteknologi til å designe lette og aerodynamiske bilkarosserier. Det eksklusive merket er spesielt kjent for sin innovative bruk av aluminium. I sin portefølje har Zagato blant annet Aston Martin, Alfa Romeo, Ferrari, Maserati, Bentley, Lamborghini og Porsche.
I dag utvikler selskapet strengt begrensede utgaver av biler med unik styling. Lidenskapen for estetikk og presisjon deles av Leica og Zagato.

Fotografering er også viktig: «Fotografi spiller en viktig rolle i arbeidet vårt. Uten fotografisk dokumentasjon ville vi aldri ha hatt de uvurderlige bildene og mulighet til å rekonstruere bilmodeller, og vi hadde ikke kunnet presentere våre arbeider fra de siste tiårene på en så imponerende måte,» understreker Dr. Andrea Zagato som sammen med sin kone og Art Director, Marella Rivolta-Zagato, leder familiebedriften i tredje generasjon.

Edition Zagato er den første spesialutgaven av et Leica M10-kamera og har flere designhøydepunkter. Topplaten, bunnplaten, huset og kontrollelementene er i aluminium. Dette gjør kameraet 70 gram lettere enn standardmodellen. I stedet for den vanlige skinnbekledningen kommer kamerahuset i ruglete aluminium, som sammen med detaljer som den røde utløserknappen, gjør spesialutgaven helt spesiell. Det integrerte håndtaket skiller spesialutgaven fra standardmodellen og gjør det til en glede å holde.

Dette er det første Leica-kameraet som har serienummeret gravert på en liten aluminiumsplate på undersiden av kameraet som kun er synlig når bunnplaten åpnes.

Leica Summilux-M 35mm f1.4 ASPH har integrert solblender som kan trekkes ut og låses på plass i en bevegelse. Dette er en ny funksjon for et 35mm-objektiv. Utformingen av fokuseringshjelpen på objektivet er en hyllest til et typisk trekk ved Zagatos design, dobbeltboblestrukturen, som mange av Zagatos bilmodeller har i taket i kupeen. Zagato-logoen på objektivringen symboliserer hvor viktig Zagato er som designpartner. Ellers er de tekniske spesifikasjonene til kameraet og objektivet identiske med standardmodellen.

Leica M10 Edition Zagato er det første kameraet som har rektangulære stropper i samme design som Zagato-kikkerten. Noen få eksemplarer av Leica Ultravid 8×32 Edition Zagato er fortsatt tilgjengelig.

Publiseringen av det andre bindet i coffee table-trilogien «Leica and Zagato – Europe Collectibles» sammenfaller med lanseringen av Leica M10 Edition Zagato. De fascinerende bildene viser 33 bilmodeller fra Zagatos historie i stemningsfulle europeiske settinger.

Leica M10 Edition Zagato har en veiledende pris på kr. 210.000,- inkl. mva.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..