Nyhet: Leica M10-D

Leica M10-D: Digitalt hjerte, analog sjel

Ta den analoge opplevelsen inn i den digitale fotoverdenen med Leica M10-D. I stedet for skjerm bak på kameraet, har det et mekanisk hjul for eksponeringskompensasjon.

Leica M10-D er fotografering i sin reneste og mest opprinnelige form med fokus på kun det essensielle: lukkertid, blenderåpning, avstand og ISO-følsomhet. Leica M10-D begrenser seg imidlertid ikke til de analoge aspektene. I kombinasjon med den nye Leica FOTOS-appen tlbyr kameraet mange digitale funksjoner som vi har blitt vant til i et moderne digitalkamera.

Alle innstillinger på Leica M10-D er laget med mekaniske kontrollelementer. I stedet for en skjerm har baksiden av kameraet et mekanisk hjul for eksponeringskompensasjon som minner om innstillingsvelgeren for ISO-følsomhet kjent fra analoge M-kameraer. Den analoge stilen fremheves ytterligere av den svingbare tommelstøtten som minner om filmframtrekket på de analoge M-modellene – spesielt kjekt å ha når man fotograferer med èn hånd.

Det er opp til fotografen å bestemme hvor mye digital teknologi som skal benyttes under fotografering med Leica M10-D. For eksempel kan WLAN-funksjonen aktiveres direkte med innstillingshjulet på baksiden av kameraet for raskt og enkelt å koble kameraet til en iOS- eller Android-enhet. Skjermen er fjernet fra kamerahuset slik at den ikke lenger er en distraksjon under prosessen med å komponere og ramme inn motivet.

Mange digitale funksjoner er også gjort tilgjengelig gjennom den nye Leica FOTOS-appen. Man kan vurdere bildene på telefonen sin eller fjernkontrollere kameraet i Live View. Mange eksponeringsinnstillinger kan gjøres, og lukkeren kan aktiveres av trådløs fjernkontroll. Avhengig av fotografens behov kan parametere som filformat og hvitbalanse også stilles inn fra appen. Alle innstillingene fra appen blir lagret i kameraet, noe som gjør det mulig å konfigurere Leica M10-D etter hva man har behov for. Leica FOTOS-appen kan også brukes til å overføre bilder til iOS- og Android-enhete. Takket være bruken av DNG-formatet kan selv RAW-bildefiler overføres til egnede bildebehandlingsapper installert på iOS- eller Android-enheten.

For enda større fleksibilitet og kontroll kan man bruke Visoflex elektroniske søker på Leica M10-D (selges separat). Dette er spesielt nyttig når man fotograferer med vidvinkel- eller teleobjektiver, eller når man tar bilder komplekse motiver der nøyaktig posisjonering av fokusplanet er viktig. Søkeren kan også tiltes, noe som gjør at man kan fotografere fra ulike vinkler. Søkeren viser den siste eksponeringen i opptil fem sekunder og har et integrert GPS-modul for geotagging av bildefilene.

Leica FOTOS App er tilgjengelig som gratis nedlasting fra Google Play Store og Apple App Store.

SPESIFIKASJONER

Kameratype Digitalt rammesøkerkamera
Fatning Leica M-bayonett
Optikk Leica M-objektiver
Søker Stor, lys, kombinert søker/avstandsmåler med automatisk parallax-kompensasjon
Prosessor Leica Maestro II
Sensor CMOS-chip, aktivt område ca. 24 x 36 mm, 24 MP
ISO-område 100 – 50,000
Lagringsmedia   SD-kort fra 2 GB, SDHC-kort opp til 32 GB, SDXC-kort opp til 2 TB
Bufferminne 2 GB
WLAN WLAN-funksjonen kan kun brukes i kombinasjon med Leica FOTOS app som kan lastes ned gratis fra Apple App Store eller Google Play Store.
Hus Kamerahus i metall: støpt magnesiumlegering med skinnbekledning; toppplate og bunnplate: svartmalt messing
Størrelse B 139 x D 37,9 x H 80 mm
Vekt Ca. 660 g (inkl. batteri)

Leica M10-D kamerahus koster kr. 78.000,- inkl. mva.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..