21. mars: Blod, Svette & Champagne

Møt fotografene Paal Audestad og Bjørn Opsahl

Foto: Greg Gorman

Møt stjernefotografene Paal Audestad og Bjørn Opsahl. De arge rivalene og gode kompisene kommer til Leica Store Oslo med verdenskonflikter, verdensstjerner og litt real rock’n’roll.

  • Tid: Torsdag 21. mars kl. 16:30-19:00
  • Sted: Leica Store Oslo, Drammensveien 130
  • Pris: 350,-

Etter stor suksess på Kulturnatt i Haugesund 2018, tar Interfoto dette dobbelt-foredraget ‘hjem’ til Oslo der gutta startet dette simultane spetakkelet på 90-tallet. Fotografene lover blod, svette & champagne. Det vil ikke si deres egen champagne, blod eller svette. Alt ligger i bildene deres. De kommer med et omfang av bilder og historier som spenner fra Oslos rockeklubber på 90-tallet, via humanitære kriser, til glamouren i Hollywood.

Kom og hør hvorfor deres credo er «alt henger sammen med alt» og hvorfor de holder hverandres arbeide så høyt. Når de da ikke irriterer seg over den gode kvaliteten i den andres bilder.


PAAL AUDESTAD

Foto © Paal Audestad
Foto © Paal Audestad
Foto © Paal Audestad

Den prisvinnende fotografen startet karrieren for Nye Takter i 1986 som sekstenåring og har siden jobbet for aviser som VG, Dagsavisen, Aftenposten og A-magasinet. Paal er et arbeidsjern, en av de få som lever av sin lidenskap, og kommer til å holde oss i herlig visuell undring. Det er lett å spore Paal’s signatur i de nyeste bildene av rockebandet Oslo Ess, som han han har jobbet tett med over flere år.

I tillegg til oppdrag for forlag, reklamebyrå og artister, også dette formidable prosjektet: Kaizers Orchestra som resulterte i utgivelsen av boka «Blitzregn 02 – 12. Ti år med Kaizers Orchestra» i 2012. 

rockheim.no/paal-audestad


BJØRN OPSAHL

Foto © Bjørn Opsah
Foto © Bjørn Opsahl
Foto © Bjørn Opsahl

Med portrett og underholdningskultur som sitt spesialfelt er Bjørn Opsahl en av landets mest profilerte fotografer. Han har også bemerket seg som regissør og kunstfotograf. Bjørn er kjent for sine modige portretter av verdens største kulturpersonligheter, deriblant Adele, Jared Leto, Justin Bieber og Taylor Swift.

Bjørns allsidighet har også resultert i flere utstillinger: «Bjork – Venice/Stockholm» på Barbeint i 1995, «Deadscapes» på Henie Onstad kunstsenter i 2005 og «Ask The Dust» på Stenersenmuseet sommeren 2009. I 2015 debuterte han på Cappelen-Damm med boka «Seigmen», om sitt 22-årige samarbeid med Seigmen.

100norwegianphotographers.no/bjorn-opsahl