Nyhet: Leica Q2

Leica Q2: Den neste generasjonen av kompaktkameraet med fullformatsensor og lyssterkt objektiv.

Leica Q2 er neste generasjons modell i Leica Q-serien. Q2 har en nyutviklet fullformatsensor, et lyssterkt objektiv, rask autofokus og innovativ OLED EVF-søkerteknologi. Den nye modellen viderefører dermed både egenskapene og den tidløse utformingen til sin forgjenger i tillegg til å tilby nye funksjoner. Dette er det eneste kameraet i sin klasse som har beskyttende tetning mot støv og vannsprut (IP52). Det gjør det ideelt å bruke i de fleste værforhold. Leica Q2 er laget for å være med overalt.

Kjøp Leica Q2 >

Kameraet har en fullformatsensor på hele 47,3 megapiksler. Sammen med Leica Summilux 28mm f1.7 ASPH er resultatet eksepsjonell detaljgjengivelse på stillbilder og 4K-video med ISO-følsomhet opp til 50.000. Den store blenderåpningen på f1.7 leverer optimal bildekvalitet selv i de vanskeligste lysforhold. Dette gjør Leica Q2 til den perfekte følgesvenn til både gate-, arkitektur-, landskaps- og portrettfotografering. Låsen for valg av manuell og automatisk fokusering, samt makro-modus, er plassert på objektivet, noe som understreker den kreative friheten.

Den digitale zoomfunksjonen er utvidet opp til 75 mm. Dette gir enda mer fleksibilitet ved komponering av bildene. I tillegg til den faste 28 mm brennvidden, kan man velge en gitt beskjæring for å simulere eksponeringer med brennvidder på 35, 50 eller 75 millimeter. Den valgte utsnittet vises som en egen ramme i søkeren og på bakskjermen. Det beskjærte bildet lagres i JPEG-format med tilsvarende reduserte oppløsninger på 47,3, 30, 14,7 eller 6,6 megapiksler. Det ubeskjærte bildet lagres som en DNG-fil med full oppløsning på 47,3 megapiksler.

Leica Q2 har en nyutviklet OLED-søker med en oppløsning på 3,68 megapiksler, samt økt bildeforstørrelse (0.76x) og forbedret optikk. Søkeren aktiveres så snart kameraet legges inntil øyet og viser motivet uten noen synlig forsinkelse. De høye oppløsningen gir full kontroll, betydelig forbedret bildedybde og større kontrast. I motsetning til LCD-teknologien, der bare hele områder av visningsbildet kan bli mørkt, tilpasses lysstyrken til hver enkelt piksel i søkeren på Q2. Til tross for den høye oppløsningen forblir strømforbruket lavt.

Autofokussystemet bruker mindre enn 0,15 sekunder på å fokusere, noe som gjør Q2 til et av de raskeste kameraene i sin klasse. Den nye Maestro II-prosessoren kan ta 10 bilder per sekund med full oppløsning på 47,3 MP. De kreative alternativene er ytterligere utvidet med filmopptak i 4K-oppløsning og 4K-burstfotografering, samt forbedret støyreduksjon ved høyere ISO-verdier. Ta opp video med en oppløsning på 3840 x 2160 piksler og en bildefrekvens på 30 eller 24 bilder pr. sekund, eller alternativt i Full HD med 120, 60, 30 eller 24 bilder pr. sekund.

I kombinasjon med Leica FOTOS App gjør kameraets integrerte Wi-Fi-modul det mulig å dele bilder og filmer enkelt, samt endre på innstillinger og bruke telefonen som fjernutløser. Takket være Bluetooth LE (Low Energy), etableres en permanent forbindelse mellom kamera og telefon.

Utformingen av Q2 viderefører Leica-tradisjonen om å ha fokus på kun det essensielle. Leica Q2 er «Made in Germany» – en garanti for at bare de beste og mest robuste materialene er benyttet. Kameraet har integrert tommelstøtte og en diamantmønstret skinnkledning som sammen sikrer optimalt grep. Brukervennligheten har også blitt forbedret. Diopterinnstillingen bak på kameraet har fått en knapp som forhindrer utilsiktet endring av kompensasjonsverdien. Utløserknappen styrer nå kun på- og av-funksjonen, mens valget for kontinuerlig opptak er flyttet til kameramenyen.

Et omfattende utvalg av tilbehør til Q2 lanseres samtidig. Dette inkluderer for eksempel kameravesker og -remmer i skinn, samt en ny og elegant serie, «Ettas», med myke, polstrede kameraposer i lerret som kan benyttes til forskjellige Leica-kameraer.

Leica Q2 er også kompatibel med teknisk tilbehør som blitsene Leica SF 40 og SF 60, fjernkontrollen Leica SF C1, og det lanseres en ekstern tommelstøtte og nytt håndgrep. Alt er perfekt tilpasset kameraet og produsert kun med de beste materialer for å sikre lang levetid.

Leica Q2 koster kr. 52.000,- inkl. mva. og er i salg hos Leica Store Oslo.

Kjøp Leica Q2 >

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..