Nyhet: Leica APO-Summicron-SL 50mm f2 ASPH

Leica APO-Summicron-SL 50mm f2 ASPH er et normalobjektiv med universelt bruksområde. Klare farger, sylskarp kontrast fra hjørne til hjørne og balansert, harmonisk bokeh gjør dette objektivet til en ekte Leica-klassiker.

Innovative produksjonsmetoder og ny teknologi er tatt i bruk for å sikre eksepsjonell ytelse, noe som gjør APO-Summicron-SL 50mm f2 ASPH til et referanseobjektiv for normaloptikk.

L-Mount-alliansen

Objektivet er perfekt tilpasset det banebrytende SL-systemet og er bygget for et langt arbeidsliv under profesjonelle fotograferingsforhold. Takket være den Leica-utviklede L-Mount-standarden, er APO-Summicron-SL 50mm f2 ASPH fullt kompatibelt med kameraer produsert av partnerne i L-Mount Alliance.

Eksempelbilder

 

Den raske autofokusen, robuste konstruksjonen og eksepsjonelle bildekvaliteten gjør det til et fremragende objektiv for en rekke områder, som reportasje- og reisefotografering, til nærbilder, arkitektur-, landskap-, portrett- og studiofotografering.

Optisk konstruksjon

Konstruksjonen består av totalt 12 linseelementer som sikrer den høye kvaliteten som Leica er kjent for: naturlige hudtoner, myk bokeh, enestående detaljkontrast og gjennomgående skarphet fra hjørne til hjørne, samt perspektiv helt uten forvrengning. Objektivet leverer ekstremt høy ytelse på alle blenderåpninger, også den største, noe som gjelder for alle SL-objektiver.

Alle glasselementer i et optiske system, for eksempel linser, bryter lys i forskjellige farger ulikt. Dette fører til at ikke alle lysbølger fra et flerfarget motiv blir fokusert på ett enkelt bildepunkt, noe som kalles kromatisk aberrasjon. I APO-Summicron-SL 50mm f2 ASPH minimeres dette ved bruk av apokromatisk korreksjon. Flertallet av de 12 linseelementene i konstruksjonen, hvorav tre er asfæriske, er laget av spesialutviklet glass med ujevn partiell spredning, noe som har presset de innovative produksjonsmetodene i Leica-fabrikken til grensen for det som er teknisk mulig.

APO står for apokromatisk

Prefikset ‘APO’ i navnet betegner Leica-objektiver med den beste avbildningsytelsen. Fra teleobjektiver til vidvinkler – alle Summicron-SL-objektivene i SL-System-porteføljen har disse ettertraktede tre bokstavene i navnet. I lang tid var denne distinksjonen utelukkende forbeholdt teleobjektiver siden kun disse kunne oppnå den eksepsjonelle kvaliteten som kreves.

I 1974, for over 40 år siden, konstruerte Leica det første APO-objektivet – APO-Telyt-R 180mm f3.4. I 2012 ble APO-Summicron-M 50 mm f2 ASPH det første normalobjektivet som fikk dette prestisjetunge prefikset.

Takket være teknologiske fremskritt og nye produksjonsmetoder som brukes i den komplekse konstruksjonen av SL-optikken, har Leicas ingeniører kunnet maksimere den optiske ytelsen.

For Leica betyr APO mer enn bare korreksjon av langsgående kromatisk aberrasjon, som den rent vitenskapelige definisjonen av uttrykket ‘apokromatisk’ står for. Utover dette skal alle kromatiske og monokromatiske avvik optimaliseres i samme grad. Denne ytelsen bekreftes av MTF-kurvene – objektivene når praktisk talt den fysisk mulige grensen for diffraksjon. Leicas egne forventninger og krav til kvalitet har bare økt siden lanseringen av det første APO-objektivet, med det resultat at dagens APO-objektiver passer for hva fremtiden måtte bringe og leverer overbevisende ytelse i kombinasjon med bildesensorer med høy oppløsning.

Produksjon på Leica-fabrikken i Tyskland

Nye og ekstremt nøyaktige produksjonsmetoder og måleteknologier er utviklet for å produsere Summicron-SL-objektivene. Resultatet reflekteres ikke bare i den kompakte dimensjonen og en betydelig lavere vekt, men også i den ypperlige ytelsen.

Det er lagt vekt på å forebygge strølys og refleksjoner til et absolutt minimum. Takket være den effektive forseglingen og det smussavvisende Aquadura-belegget på de åpne linseflatene, kan objektivene brukes i de fleste værforhold.

Nytt fokuseringskonsept

Summicron-SL-objektivene benytter en ekstremt kraftige og robust autofokus med Dual Syncro Drive trinnmotor. Hele fokusfeltet leses av på utrolige 250 millisekunder.

Summicron-SL-objektivene har også et helt nytt konsept for manuell fokusering. En ringmagnet med alternerende nord-sør magnetisering er innebygd i fokuseringsringen. Magnetfeltet endrer sin polaritet når ringen dreies. En sensor overvåker statusen til magnetfeltet og sender dataene til hovedprosessoren. Stasjonen skifter deretter linsen til den tilsvarende fokuseringsposisjonen på grunnlag av rotasjonsvinkelen og rotasjonshastigheten, noe som igjen gir raskere og mer presis manuell fokusering.

Leica APO-Summicron-SL 50mm f2 ASPH har en utsalgspris på kr. 51.000,- inkl. mva. og er i salg nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..