Leica SL2 – en ny milepæl

Etterfølgeren til den banebrytene Leica SL setter tonen i det speilløse markedet.

Leica presser den teknologiske innovasjonen videre. Ved å lytte til tilbakemeldingene fra SL-fotografer og -brukere fra hele verden, ble Leica SL2 det naturlige steget videre i å skape det perfekte kameraet som kan brukes til alle formål, både digital fotografering og filming.

Leica har igjen skapt et kamera med uovertruffen byggekvalitet som er en glede å bruke. Ergonomien er forbedret med et mer komfortabelt grep, som sammen med det velkjente forenklede kontrollpanelet med tre knapper forener Leicas designfilosofi.

Mens nyskapende funksjoner som innebygd stabilisering i kamerahuset gir helt nye muligheter for å benytte de legendariske Leica M-objektivene, er det økende utvalget av SL-objektiver noe av den fineste optikken Leica noensinne har produsert. Leica SL2 er den naturlige utviklingen videre for den fremtidsrettede SL-serien samtidig som kameraprodusentens unike design og filosofi ivaretas.

Laget med samvittighet
SL2 er det eneste speilløse kameraet som er designet og produsert i Tyskland. Kamerahuset er laget i solid metall og trukket med elegant skinn. Det er konstruert for å tåle tidens tann og levere mange år med fotografisk glede, noe også fokuset på regelmessige programvareoppdateringer understreker.

Strømlinjeformet design med nye statusmenyer
Leica SL2 har et innovativt brukergrensesnitt og en effektiv utforming som gjør at fotografen kan ha fullt fokus på den kreative prosessen ved fotografering og filming. Tilpassingen opp mot Leica M- og Leica Q-systemene gjør at det er enkelt for eksisterende Leica-fotografer å bruke Leica SL2.

Hovedopptaksparametrene kan sees på bakskjermen og justeres enkelt med et fingertapp. Et menyhjul, en joystick og tre strategisk plasserte, individuelt konfigurerbare knapper bidrar også til å kunne endre innstillinger raskt. Takket være forskjellige statusmenyer for stillbilder og videoopptak, kan parametrene for begge opptaksmodusene justeres hver for seg.

Forbedret ergonomi for stressfri fotografering i alle situasjoner
Til tross for betydelige tekniske forbedringer og innebygd stabilisering i kamerahuset, har Leica SL2 samme størrelse som forgjengeren og er behagelig kompakt å håndtere. Forbedret konstruksjon sammen med økt holdbarhet gjør SL2 til den perfekte følgesvenn for alle former for fotografering. Leica SL2 er forseglet mot vann og støv og har IP54-sertifisering, noe som gjør at det tåler tøffe situasjoner. Et nytt alternativ som gjør det mulig å slå av støyreduksjon gir nye bedre muligheter til å fotografere med lange eksponeringstider.

CMOS-sensor med 47 megapiksler for overlegen bildekvalitet
Den enestående oppløsningen til CMOS-bildesensoren i fullformatformat gir et enestående detaljnivå og bildekvalitet. Et enormt dynamisk område, 14-bits fargedybde per RGB-kanal og en følsomhet på opptil 50.000 ISO sikrer enestående bildekvalitet under alle lysforhold. Selv når Leica SL2 kombineres med Leica TL-objektiver, som er designet for det mindre sensorformatet til Leica TL2 og Leica CL, leverer SL2s sensor fremdeles en utmerket bildeoppløsning på over 20 megapiksler.

Nytt: Leica Object Detection autofokus
Leica Object Detention AF sikrer en rask og pålitelig autofokus. I tillegg til en rekke moduser og funksjoner inkludert ansiktsgjenkjenning, oppdager AF-systemet automatisk om et motiv er stasjonært eller i bevegelse, og veksler deretter mellom bevegelse og fokusprioritet.


Selvfølgelig kan Leica FOTOS app benyttes med Leica SL2. Den allsidige appen er tilgjengelig for Android og iOS. Leica FOTOS kobles direkte til kameraet via Wi-Fi (Bluetooth® støttes der det er tilgjengelig) og lagrer registreringsinformasjonen for å gjøre fremtidig oppkobling mellom kamera og app rask og enkel. Last ned her


Optisk bildestabilisering med sensorskiftteknologi
I en viktig utvikling av SL har Leica SL2 en hengende sensor som justerer posisjonen for raskt og effektivt å kompensere mot kamerarystelser. Denne formen for bildestabilisering gjør at Leica SL2 kan brukes med objektiver som ikke er utstyrt med egen bildestabilisering.
I tillegg kan Leica SL2 ta opptil åtte bilder på rad i multishot-modus. Sensoren forskyves en halv piksel for hver eksponering. Dette resulterer i bilder med firedoblet oppløsning, det vil si ca. 187 megapiksler, noe som fører til en ekstrem økning i detaljoppløsningen.

Leica EyeRes søker med enda høyere oppløsning
Kameraets elektroniske søker har nå en oppløsning på 5,76 megapiksler, noe som gir et stort søkerbilde med fullstendig naturlig utseende. Samtidig er opplevelsen forbedret når du benytter berøringsskjermen som har økt i størrelse til 3,2 tommer og en betydelig høyere oppløsning på 2,1 megapiksler.

Maestro III-prosessor for lynrask drift
Den nye Maestro III-prosessoren gir en overlegen driftshastighet og forbedret ytelse. Autofokusen er betydelig raskere, mykere og tilnærmet fri for hakking, noe som kompletteres av at den nye modusen Smart AF selv skifter mellom fokusprioritet og lukkerprioritet. Det er mulig å fotografere 10 bilder per sekund på full oppløsning med fokalplanlukkeren og 20 bilder per sekund med den elektroniske lukkeren. Takket være to UHS-II-kompatible SD-kortspor, kan filene lagres samtidig i DNG- og JPEG-format.

Perfekt verktøy for filmografer
Leica SL2 er også et aktuelt verktøy for filmfotografer. Aktivering av Cine-modus forvandler SL2 til et manuelt kontrollert cine-kamera hvor ISO blir til ASA, lukkerhastigheten er markert i grader på rotasjonsskiven og f-stoppene erstattes av T-stopp som måler den faktiske mengden lys som overføres gjennom linsen. Spill inn opptil 60 bilder per sekund i Cine 4K-modus, og opptil 180 bilder per sekund i Full-HD-modus. Kameraet har innebygde kontakter for hodetelefon og mikrofon i tillegg til en HDMI-kontakt for eksterne skjermer.

Ubegrensede brennvidder å velge mellom
Leica SL2 har L-bajonett og er ikke bare kompatibel med den stadig voksende porteføljen av SL-objektiver, men også med objektiver fra TL kamerasystem i tillegg til de legendariske Leica M-, R- og S-objektivene via adapter. Dette gir mer enn 170 Leica-objektiver å velge mellom. L-Mount Alliance utvider mulighetene ytterligere ved å gi SL2-fotografer tilgang til L-mount-kompatible objektiver fra Sigma og Panasonic.

Leica SL2 er tilgjengelig fra 21. november 2019 og koster kr. 66.500,-.

Forhåndsbestill her >

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..