5. desember: Offentlige rom og private værelser – workshop og foredrag med tre Leica-fotografer

Torsdag 5. desember blir en dag med fokus på arkitektur- og interiørfotografi.

Det blir både workshop og foredrag hos Foto.no i Barcode i regi av Leica Store Oslo. Først holder Leica-ambassadør Damian Heinisch og Leica Store Oslos butikksjef Arash Taheri workshop i arkitekturfoto. Deretter blir det foredrag med fotografene Damian Heinisch, Elin Høyland og Monica Strømdahl som alle er aktuelle med utstillingen «Norsk dokumentarfotografi» på Henie Onstad Kunstsenter og representert i boken «Norwegian Journal of Photography» nummer 4.

STED

Møt opp inne hos Foto.no i Barcode. Adressen er Dronning Eufemiasgate 12 (se kart) rett ved siden av Oslo S. Ta med eget fotoutstyr, minnekort og varme klær hvis du skal være med på workshop.

PROGRAM

13:00-14:45 Workshop i arkitekturfotografering
Vi starter inne hvor Damian Heinisch holder en innledning om komposisjon, perspektiv, linjer og tekniske forhold man tar hensyn til ved fotografering av arkitektur. Deretter tar han og Arash med seg deltakerne ut for å fotografere i Bjørvika-området og Barcode.

Reserver plass på workshop her >

15:00-17:30: Foredrag med Damian Heinisch, Elin Høyland og Monica Strømdahl
Vi får her møte tre forskjellige fotografer som bruker arkitektur i sin fotografering på forskjellige måter. De skal vise bilder fra sine aktuelle prosjekter. Fotografene tar med seg sine seneste bokprosjekter og det vil være mulig å kjøpe signerte bøker.

Reserver plass på foredrag her >

Du kan velge å både delta på workshop og foredrag, eller bare en av delene. Det er fri entré, men pga. begrenset antall plasser anbefales det å reservere plass på forhånd.

OM FOTOGRAFENE

Vi er så heldige å få besøk av tre aktuelle fotografer som skal fortelle om sine spennende prosjekter. De bruker alle arkitektur, rom, omgivelser og steder til å fortelle historier om mennesker.

Damian Heinisch

Damian Heinisch

Damian Heinisch har i mer enn 30 år operert i sfæren mellom dokumentar og kunst. Han skal fortelle om prosjektet «Wasser,Wind,Erde,Feuer». Det tar utgangspunkt i sporene etter Heinischs egen familiehistorie, som er dypt sammenvevd med Europas historie i det 20. århundret.  Prosjektet skildrer konsekvensene av hendelser fra 2. verdenskrig slik de har utspilt seg gjennom fire generasjoner av hans familie og i fire europeiske nasjoner, og understreker slik en syklus av liv.

Rom og landskap er Damians hovedanliggende og preger all hans produksjon. Han har likevel i større og større grad inkludert nye aspekter i sin praksis. Der han tidligere har operert med et mer nøytralt ståsted, som er en klassisk tilnærming i amerikansk/tysk-fotografi, har arbeidene hans utviklet seg til å bli essayistiske. De forholder seg i økende grad til en sosialpolitisk tematikk og en historisk bevissthet. Damians rolle som lærer har gjort at arbeid med personlige prosjekter har blitt en sentral drivkraft i hans liv. Han ser at det å skape noe universelt med utspring i det personlige, er et grunnleggende behov for ham – noe han hele tiden jobber mot og lengter etter.

damianheinisch.com

Elin Høyland

Elin Høyland

Elin Høyland jobber som fotograf for Dagens Næringsliv og har gitt ut en rekke suksessfulle bøker. Nylig lanserte hun sin nye bok Helt Konge. Det er prosjektet hun jobbet med i Norwegian Journal of Photography som nå er kommet i bokform.

Hun har jobbet med kongebildeprosjektet over en tiårs periode. Elin har reist landet rundt, fotografert og snakket med folk. Alle landets fylker er nå besøkt, byer og småsteder, nord og sør i landet. Private hjem utgjør en stor del av bildene i boka, men også offentlige bygg, kafeer, militære anlegg også videre er representert med kongebilder. Boken på til sammen 103 fotografier viser hvordan nordmenn over hele landet dekorerer stuer, toaletter og ganger med bilder av kongefamilien.

elinhoyland.com

Monica Strømdahl

Monica Strømdahl

Monica Strømdahl er frilandsfotograf og skal snakke om sitt fotoprosjekt Flophouse Amerika. Ordet Flophouse kommer fra 1800-tallet da det var vanlig å leve og reise fra by til by ettersom hvor det var arbeid å finne. I alle byer i alle stater i USA finnes det i dag mennesker som ikke kommer seg inn på boligmarkedet. Mange av dem blir boende på gaten og på herberge. En stor del av hjemløse velger å sjekke inn på hotell, motell og hostell som tilbyr billig ukes- og månedsrater. Noen sjekker inn for noen dager til de finner seg noe bedre, men noen blir også boende i mange år, og også resten av livet.

Gentrifisering gjør at disse hotellene er attraktive for utbyggere. Monica Strømdahl ønsket å dokumentere livene der før de forsvinner. Hotellene er rammen, men det er menneskene og hverdagen som står i fokus.

njp.no/2017/monica-stromdahl

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..