En kikk på spesialutgaver

Leica er kjent for å lage eksklusive spesialutgaver som produseres i begrenset antall. Spesialutgavene er populære både blant samlere og fotointeresserte som ønsker seg noe helt unikt.

Spesialmodellene er gjerne bygd på eksisterende modeller innvendig, men skiller seg ofte markant ut utenpå og har gjerne et særegent konsept. Svært ofte er disse utgavene et samarbeid med kjente designere, fotografer, musikere eller luksusmerker. På den måten trekker Leica Camera og samarbeidspartneren veksler på og forsterker hverandres merkevarer. Et eksempel på dette er Leicas samarbeid med Hermès, noe som resulterte i spesialmodellen Leica M9-P Hermes.

Leica lager også egne spesialutgaver, noen ganger bare med en spennende fargevariant og andre ganger for å feire viktige markeringer og årstall knyttet til egen og andres foto- eller designhistorie. Da Leica M kamerasystem fylte hele 60 år i 2014, laget Leica en spesialmodell for å hedre sitt ikoniske rammesøkerkamera: Leica M Edition 60, med et godt, gammeldags ISO-hjul i stedet for LCD-skjerm bak.

Også Leica Store Oslo har laget en spesialutgave. For å feire åpningen av Oslo-butikken i 2017, designet vi Leica M Monochrom Oslo Edition som kom i kun 10 eksemplarer. En spennende detalj var at det klassiske objektivet Leica Summaron-M 28mm f5.6, som alltid har vært produsert i sølvfarge, kom i sort farge til Oslo-settet og med «OSLO» inngravert.


Akkurat nå har Leica Store Oslo en rekke spennende spesialmodeller i butikken, klar for levering.

Se alle Leica M kamerasystem spesialmodeller >

Se flere aktuelle Leica spesialmodeller >