25. februar: Leica printkurs

Tirsdag 25. februar kl. 16:00-18:00: Printkurs med Christopher Næss, kunstfotograf Erlend Mikael Sæverud og Canson fotopapir.

Forhåndspåmelding via Eventbrite >

Få maksimalt ut av dine Leica-filer. Vi printer dine filer i tillegg til eksempelfiler på Canson Fine Art-papir og undersøker hvilken karakter de forskjellige papirkvalitetene gir bildene.

Canson er en av Europas eldste papirprodusenter og har vært kjent for å levere kvalitet siden 1850. I dag er Canson en av de ledende produsenter av fotopapir og Fine Art-papir til blekkskrivere.

Hovedfokuset er å lære bort hvordan man får skjerm og print til å bli like, det vil si WYSIWYG, «What You See Is What You Get». Vi vil demonstrere effektiv arbeidsflyt og benytter oss av skjermen Eizo CG279X og printeren Epson P800.

Vi oppfordrer til å komme med spørsmål underveis.

Kurset er gratis og passer for deg som er interessert i å få det meste ut av filene dine på papiret. Det er åpent for deg som er interessert i print uansett hvilket kamerasystem du bruker, men vårt hovedfokus i demonstrasjonen er Leica-filer.

Vi vil tilby utvalgte papirer til spesialpris for deg som deltar. Det vil bli servert enkel snacks og drikke på kurset. Begrenset antall plasser.

Alle bilder er tatt med Leica M10 Monochrom © Alan Schaller

Christopher Næss jobber på Foto.no og holder en rekke kurs og seminarer innen skanning, digital arbeidsflyt, printing, fargestyring og kalibrering. Næss er ekspert på skannere og fotoskrivere. Han har lang erfaring med Epsons profesjonelle storformatskrivere. Det Næss ikke vet om skann og print, er ikke verdt å vite, og han kan hjelpe deg med å gjøre printhverdagen litt enklere, morsommere og ikke minst rimeligere.

Erlend Mikael Sæverud er utdannet både ved Bilder Nordic School of Photography og som musiker ved Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA). I 2013 ga han ut boken «Veien tilbake til Siljustøl» hvor han har fotografert hjemmet til sin farfar, komponisten Harald Sæverud. Han har fått mye nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, blant annet den nærmest filmatiske serie One day in Paris fra 2017.

Nettside: erlendmikaelsaeverud.no