Nyhet: Leica M10 Monochrom ‘Leitz Wetzlar’ og Leica Summilux-M 35mm f1.4 ASPH ‘Leitz Wetzlar’

Ny versjon av populær spesialutgave: Leica M10 Monochrom ‘Leitz Wetzlar’ og Leica Summilux-M 35mm f1.4 ASPH ‘Leitz Wetzlar’.

På grunn av stor etterspørsel etter Leica M Monochrom (Typ 246) ‘Leitz Wetzlar’ som ble lansert i november 2019, tilbys nå Leica M10 Monochrom ‘Leitz Wetzlar’ som ny jubileumsutgave. Formålet er som tidligere å hedre 150-årsjubileet for grunnleggelsen av selskapet Ernst Leitz Wetzlar.

Spesialversjonen kommer med den tradisjonelle ‘Leitz Wetzlar’-graveringen på topplaten. Leica M10 Monochrom ‘Leitz Wetzlar’ er tilgjengelig fra april i begrenset antall på 650 eksemplarer på verdensbasis.

I tillegg tilbys objektivet Leica Summilux-M 35mm f1.4 ASPH ‘Leitz Wetzlar’. Objektivet har fått grå og hvite graveringer og med ’Leitz Wetzlar’ inngravert på festeringen foran på objektivet. Leica Summilux-M 35mm f1.4 ASPH ‘Leitz Wetzlar’ er tilgjengelig nå og vil bli produsert i 500 eksemplarer.

Kamerahuset og objektivet kan kun kjøpes separat og vil ikke være tilgjengelige som sett. De tekniske spesifikasjonene for begge spesialutgaver er identiske med standardmodellene.

Leica M10 Monochrom ‘Leitz Wetzlar’ har en veiledende utsalgspris på kr. 92.000,-

Leica Summilux-M 35mm f1.4 ASPH ‘Leitz Wetzlar’ koster kr. 59.000,-

Leica M10 Monochrom er et moderne verktøy for fotografer som fotograferer sort-hvittbilder. Med en nyutviklet sort/hvitt-sensor på 40 megapiksler, leverer kameraet fantastisk detaljgjengivelse og tidligere enestående oppløsning og kontrast under alle lysforhold. Samtidig har kameraet et usedvanlig bredt følsomhetsområde fra ISO 160 til ISO 100.000. Bilder tatt på alle ISO-innstillinger imponerer med finkornet gjengivelse av detaljer og ingen forstyrrende artefakter.

Leica Summilux-M 35mm f1.4 ASPH er et kompakt og lyssterkt objektiv med høy kontrast og unik bildekvalitet selv på full blenderåpning. Kombinasjonen av moderat vidvinkel og naturlig gjengivelse av proporsjoner, gjør objektivet spesielt allsidig Uansett om det er snakk om selektiv fokus i nærområdet eller landskapsbilder med stor dybdeskarphet, leverer objektivet overbevisende resultater.