Nyhet: Leica M10-R

Leica M10-R – bildekvalitet som må oppleves.

Leica M10-R sølv
Leica M10-R sort

Med Leica M10-R introduseres en høyoppløselig variant av Leicas mest legendariske kamerasystem. Sensoren på 40 MP er utviklet for å hente ut den totale optiske ytelsen til Leica M-objektiver. Når M10-R i tillegg har et av M-historiens slankeste kamerahus og en lukker som knapt kan høres, har du et diskret fotografisk instrument som gjør det mulig å fange «det avgjørende øyeblikket».

Leica M10-R er tilgjengelig fra slutten av juli 2020 og koster kr. 93.000,-

M10-R har en nyutviklet sensor med en oppløsning på over 40 megapiksler. Dette representerer en betydelig økning sammenlignet med M10. Til tross for den høye oppløsningen, tilbyr M10-R betydelig redusert bildestøy samt et større dynamisk område.

Sensoren på M10-R gir en rekke nye muligheter. Siden den gjengir selv de fineste detaljer, åpner det opp for å beskjære bildene og ikke minst printe ut i større formater. Selv de mest subtile detaljer er klare og kontrastrike, noe som betyr lavere risiko for moirémønster. M10-R er derfor godt egnet for landskaps- og arkitekturfotografering.

M10-R kompletterer Leica M10-familien, som også inkluderer M10, M10-P, M10-D og M10 Monochrom.

Høydepunkter

  • Enestående bildekvalitet
  • Ny høyoppløselig CMOS-sensor
  • Diskret fotografering
  • Forbedret ISO-ytelse
  • Eksponeringstid opptil 16 minutter
  • Pekeskjerm
  • Rask tilkobling til Leica FOTOS-app
  • Made in Germany

M10-R’s basefølsomhet på ISO 100 og går opp til ISO 50000. Maksimal eksponeringstid er økt til 16 minutter, noe som muliggjør ekstraordinære bilder om natten med bruk av et stativ. Leica M10-R er utstyrt med samme lukker som Leica M10-P. Lukkeren er ikke bare eksepsjonelt stille, men fungerer også med minimal vibrasjon. Dette reduserer risikoen for kamerarystelser.

Leica M10-R er best i stand til å nå sitt fulle potensiale når det er parret med Leica M-objektiver. Spesielt i kombinasjon med den nyeste generasjonen, som APO-Summicron-M 50 f2 ASPH, leverer M10-R fotografier av en virkelig eksepsjonell kvalitet. Samtidig understreker kameraet de særegne egenskapene til eldre M-objektiver som er verdsatt av fotografer over hele verden.

Materialbruk og ferdiggjøring har samme høye standard som alle Leica M-kameraer er kjent for. Kameraet er konstruert for hånd av erfarne spesialister i store deler av produksjonsprosessen og er så robust bygget at det kan klare selv de tøffeste forhold. Med sin eksepsjonelle kvalitet og pålitelighet representerer Leica M10-R derfor også varige verdier og livslang funksjonalitet.

Les mer om Leica M10-R i nettbutikken