NY DATO Eksklusiv workshop med Fred Jonny – moteportrettet fra A til Å

Benytt sjansen til å lære av en av Norges mest anerkjente motefotografer. Du får blant annet mulighet til å fotografere en profesjonell modell i studio og jobbe med det mest high-end teamet på hår og makeup.

Tid: 27. og 28. august 2021
Sted: Oslo

Pris: 4.900,-
Begrenset antall plasser. Påmeldingen er bindende.
Prisen inkluderer lunsj på lørdag, samt snacks og drikke begge dager.

Fred Jonny er basert i Oslo, men reiser verden rundt som fotograf. Han er kjent for å være dedikert til kvalitet i alle ledd, fra menneskene han samarbeider med til utstyret han bruker og sluttresultatet han leverer sine kunder.

Han tar med seg sine faste hår- og makeupartister som til daglig jobber for de største merkevarene innen mote og skjønnhet i Norge som f.eks. ELLE Norge. De vil gjøre styling på en vakker fashion modell.

Du vil få mulighet til å benytte forskjellig Leica-utstyr under workshopen og bli kjent med blits- og studioutstyret som Fred Jonny sverger til. Fred Jonny fotograferer med Leica-kameraer, bruker Broncolor sitt blitsutstyr og printer bildene på Epson-printere.

Alle bilder © Fred Jonny

PROGRAM endringer kan forekomme

Fredag 27. august 2021 kl. 17:00-20:00
Sted: Leica Store Oslo, Dronning Eufemias gate 12, 0191 Oslo (se kart)

 • Introduksjon
 • Mappevisning
 • Case study
 • Kampanje
 • Ideinspirasjon 

Lørdag 28. august 2021 kl. 9:00-18:00
Sted: Zone 5 Studios, Østre Aker vei 203, 0975 Oslo (se kart)

 • Gå gjennom inspirasjon
 • Modell kommer usminket
 • Make up og hår fortell hva de tenker å gjøre
 • Snakke om lys
 • Ulike bakgrunner
 • Ulike lyskilder
 • Kamera og optikk 
 • Digi-tech (Capture One)
 • Vi velger en mood som vi skal skyte
 • Deltagerne velger seg et inspirasjonsbilder ut i fra mange bilder som henger på veggen som de tar utgangspunkt i før de selv fotograferer
 • Utvelgelse av bildemarkups
 • Quick retoching 

PRAKTISK
Ta med eget kamera og minnekort. Det blir mulighet til å teste ut forskjellige Leica-kameraer i tillegg.

BIO
Fred Jonny ble født på den lille øya Gossen ved den naturskjønne vestkysten av Norge i 1981, milevis unna den urbane fotografien, og man kunne aldri ha forestilt seg at Fred Jonny ville vokse opp til å ha redaksjonelle og reklamekunder som Vanity Fair, ELLE, H&M, Kygo, Marcus & Martinus, Magnus Carlsen, Leica, Bik Bok, Vita Exclusive, SATS, Opel, DNB, TV2, Sony Music, Universal Music, og listen fortsetter.

Fred Jonny sin interesse for fotografering startet tidlig, da vaktmesteren på barneskolen bygde ett mørkerom for ham. Han fortsatte med å finpusse talentet sine og startet å jobbe som en ung fotojournalistikk, mens han pleiet sin forkjærlighet for musikk, og spilte i flere band som trommeslager.

Mens han studerte ved Norsk Fotofagskole i 2001, ble Fred Jonny headhuntet av fotograf Lasse Berre, som hadde lagt merke til talentene hans. Hos Studio Lasse Berre jobbet han som retoucher og 1. assistent i 3 år.

Etter det flyttet han til Ålesund, så Bergen og jobbet som reklamefotograf, men visste at for å utvide repertoaret sitt og komme inn i moteverdenen, måtte han flytte til Oslo, hvor han raskt begynte å jobbe med noen av Skandinavias ledende merkevarer, kjendiser og redaktører. Nå bookes han til oppdrag over hele verden.

fredjonny.com


Workshop og covid-19

På grunn av koronaviruset er det svært begrenset antall plasser.

Vi har noen viktige retningslinjer for å gjennomføre denne workshopen som alle må sette seg inn i på forhånd:

 • Alle må holde foreskrevet avstand på minst 1 meter til hverandre.
 • Man kan ikke delta hvis man på workshoptidspunktet opplever luftveissymptomer eller hvis man er i karanetene. For å få tilbake kursavgiften, må man ta kontakt med egen fastlege og forsikringsbyrå.

Generelt om avlysing

Hvis workshopen må utsettes på grunn av uforutsette hendelser utenfor Leica Store Oslo sin kontroll som f.eks. endrede anbefalinger fra helsemyndighetene, vil kursavgiften bli refundert hvis ikke deltakeren ønsker å beholde plassen til et senere tidspunkt.