Nyhet: Leica SL2-S

Leica SL2-S: Det beste fra begge verdener

Et profesjonelt foto- og videokamera som gir fremragende resultater og er bygget for å være en fremtidsrettet investering.

Leica SL2-S er en perfekt løsning for alle som ønsker enestående ytelse – ikke bare til fotografier, men også til profesjonell videoproduksjon. Med en ny BSI-CMOS-sensor på 24 megapiksler og to separate opptaksmodus, ett for bilder og ett for video, representerer Leica SL2-S det beste fra to verdener. Det toppmoderne kamerahuset er i solid metall og konstruert for å vare.

Høydepunkter

  • Et fullformatkamera som er perfekt tilpasset til actionfotografering og high-end video.
  • Den nye 24 MP CMOS-BSI fullformatsensoren er designet for å levere den ikoniske Leica-looken til foto og video.
  • Profesjonelle videomuligheter med 4K 10bit 4: 2: 2 og C4k 10bit 4: 2: 2
  • Made in Germany: Topp- og bunndeksel er frest ut i aluminium av høy kvalitet og kamerahuset har IP54-beskyttelse.
  • Det perfekt raske og allsidige kameraet med integrasjon for Capture One 21 og Adobe Lightroom.
  • Sømløs støtte for et bredt utvalg av objektiver fra L-Mount Alliance, M-System og LeitzCine-objektiver.
  • Superrask fotograferingshastighet på opptil 25 bilder per sekund for DNG og 4 GB buffer.
  • Multishot-modus som gir filer på opptil 96 megapiksler.
  • Gratis Leica FOTOS app for iOS og Android

SL2-S er et godt alternativ for brukere som foretrekker rask ytelse fremfor den eksepsjonelt høye oppløsningen til Leica SL2. Driftshastigheten er meget høy, noe som gir serieopptak på opptil 25 DNG-filer per sekund i full oppløsning. I tillegg muliggjør videofunksjonen 10-bits 4K videoopptak i ubegrenset lengde. SL2-S setter dermed en ny standard for SL-systemet og fungerer som et utmerket alternativ til Leica SL2.

Bakbelyst sensor av høy kvalitet

Kjernen i Leica SL2-S er den nyutviklede BSI-CMOS-bildesensoren med en oppløsning på 24 megapiksler. Dataene som samles inn av sensoren behandles av kameraets Maestro-III-prosessor i forbindelse med det sjenerøse 4 gigabyte bufferminnet. Dette muliggjør for første gang åpne burst-opptak med opptil 9 bilder per sekund, hvor burst-lengden i JPEG-format bare er begrenset av lagringskapasiteten til minnekortene.

Bildestabilisering i kamerahuset

Leica SL2-S har en suspendert bildesensor, som gir en svært effektiv, multiakset bildestabilisering uansett hvilke objektiver man velger å benytte. Sensor-shift-teknologien gjør det også mulig å ta flere bilder, hvorav åtte bilder blir beregnet til ett bilde som da får en firedoblet oppløsning på 96 megapiksler.

Den høye følsomheten på opptil ISO 100.000 – kombinert med rask autofokus og bildestabilisering – gjør det mulig for fotografer å ta gode bilder under de fleste lysforhold.

Rask og pålitelig fokusering

Leica Object Detection AF sørger for en rask og pålitelig AF. I tillegg til en rekke moduser og funksjoner, inkludert ansiktsgjenkjenning, oppdager autofokussystemet automatisk om et motiv er stille eller i bevegelse, og bytter deretter mellom bevegelses- og fokusprioritet.

Optimal integrasjon

Leica SL2-S er den første SL-modellen som muliggjør direkte «tethered» fotografering med Capture One 21. Dette gir brukerne muligheten til å fjernkontrollere kameraet via datamaskinen. I tillegg kan SL2-S også knyttes til Adobe Photoshop Lightroom Classic. En tidsbegrenset Adobe Creative Cloud Photography-plan er inkludert når du kjøper kameraet.

Vann- og støvbeskyttet

Med unntak av bildesensoren har Leica SL2-S de samme egenskaper som SL2 og deler det samme tilbehøret. Metallhuset har også samme støv- og vannbeskyttelsesgrad på IP54. Kameraet er produsert i Tyskland etter de høyeste kvalitetsstandarder.

Perfekt for kreative videografer

Leica SL2-S gir ikke bare fotografer, men også videografer enestående muligheter – som kontinuerlig optimaliseres via programvareoppdateringene som slippes kontinuerlig for SL-systemet. Leica SL2-S tar opp 10-biters 4: 2: 2-videoer med Leica L-LOG-gamma, med bildefrekvens på opptil 60 bilder per sekund. Takket være de integrerte visnings-LUT-ene, er brukeren i stand til å ha full kontroll gjennom opptaket. Et annet profesjonelt trekk er kameraets ubegrensede opptakstid for videoer, noe som betyr at videolengden bare er begrenset av minnet.

I fremtiden vil kameraet også støtte den svært effektive HEVC-videokomprimeringsstandarden for 10-bits opptak opp til 4K / 60p. Videoer kan også deles inn i segmenter på ett minutts for å minimere risikoen for tap av data. Andre funksjoner, for eksempel den integrerte waveform-monitoren og den automatiske følgefokusen, vil bli lagt til ved neste programvareoppdatering.

Ubegrenset kompatibilitet

Å være utstyrt med L-Mount gjør Leica SL2-S fullt kompatibel med ikke bare SL-systemets omfattende objektiveportefølje, men også med TL-objektiver og, via adapter, objektiver fra Leica M-, R- og S-System. L-Mount Alliance gir SL2-S-eiere tilgang til over 40 autofokuslinser. I tillegg kan Leitz Cine-objektiver, som er svært ettertraktet blant filmskapere, også tilpasses Leica SL2-S.

Leica SL2-S er tilgjengelig i butikken i løpet av uke 50 og koster kr. 53.000,-

Til produktsiden >