Nyhet: Leica M10-P Reporter

Leica M10-P Reporter: En hyllest til de store reportasjefotografene

Som en del av 40-årsjubileet til Leica Oskar Barnack Award lanseres nå en spesialmodell av Leica M10-P.

Kameraet har fått navnet Leica M10-P Reporter og er et kompromissløst reportasjekamera som kan brukes selv i de mest utfordrende omgivelser. Kun 450 enheter av Leica M10-P Reporter vil bli produsert på verdensbasis.

Høydepunkter

  • 24 MP CMOS sensor i fullformat
  • Leica Maestro II bildeprosessor
  • Optisk 0.73x-forstørrelse søker
  • LCD skjerm
  • Objektivfatning: Leica M bayonet
  • Kompatible objektiver: Leica M, Leica R-optikk via adapter
  • Sensor: CMOS, aktivt område ca. 24 x 36 mm

Mange av Leicas kameraer har opp gjennom historien blitt utviklet med tanke på de krevende forholdene som presse- og reportasjefotografer jobber under. For eksempel hadde Leica 250, lansert i 1933, en filmkassett som rommet hele 250 eksponeringer. I 1956 ble Leica MP sluppet, en Leica M3-variant som var utstyrt med Leicavit hurtigfremtrekk. Det var de anerkjente fotografene Alfred Eisenstaedt (1898–1995) og David Douglas Duncan (1916–2018) som hadde vært pådriverne for denne funksjonen.

Leica M10-P Reporters ripebestandige overflate er laget av kevlar. Dette er et ekstremt sterkt syntetisk materiale som blant annet brukes i produksjon av skuddsikre vester. Den spesielle diamantmønstrete, vevde teksturen er gripevennlig og gjør kameraet behagelig å holde i. Fargen er i utgangspunktet sort som etterhvert gradvis vil lysne til liknende farge som topp- og bunnplaten når kameraet eksponeres for naturlige UV-stråler. Den grønne fargen er spesielt motstandsdyktig mot riper og fingeravtrykk. Alle graveringene er innlagt med en lysegrønn farge. 

De tekniske spesifikasjonene til M10-P Reporter er identisk med den serieproduserte Leica M10-P-modellen. 

Leica M10-P Reporter kan bestilles hos utvalgte Leica-forhandlere og har en veiledende utsalgspris på kr. 89.500,-.

Til produktsiden >