Nyhet: Leica Q2 007 Edition

Denne spesialutgaven hyller 60 år med 007 og ferier den 25. filmen i rekken, No Time To Die.

Leica Q2 007 Edition er resultatet av et eksklusivt samarbeid mellom to ikoniske varemerker: Leica og James Bond.

Spesialutgaven er begrenset til 250 enheter på verdensbasis og utstråler diskret eleganse, akkurat som James Bond er kjent for, og er utført i Leicas velkjente minimalistiske design. Hvert kamera er individuelt nummerert, noe som gjør «007» -kameraet til et ettertraktet samlerobjekt. De tekniske spesifikasjonene er de samme som standardmodellen, Leica Q2.

Kameraet kommer i en håndlaget koffert designet av det britiske luksusmerket Globe-Trotter. Kofferten er inspirert av det skreddersydde Globe-Trotter-utstyret som benyttes i No Time To Die og kamerakofferten har samme matchende farge i mørktegrønt skinn som kameraet.

Leicas partnerskap med 007 begynte med Michael G. Wilson, som sammen med søsteren Barbara Broccoli, er produsent av James Bond-serien. Wilson er en ledende ekspert på fotohistorie og er grunnleggeren av The Wilson Center for Photography. Hans lidenskap for foto gjorde at det var naturlig å samarbeide med nettopp Leica.

Foto: Nicola Dove, behind the scenes

Under filmingen av No Time To Die jobbet Leica tett med produksjonsteamet til 007, og Leica er både med i James Bonds jamaicanske hjem, samt hjemme hos Q (passende nok) i London.

Leica Q2 007 Edition har en veiledende utsalgspris på kr. 79.000,-


Utstilling

Samtidig som Leica Q2 007 Edition lanseres, åpner Leica Gallery London utstillingen No Time to Die – Behind the Scenes. Dette er en eksklusiv fotoutstilling tatt med Leica-kameraer av produsent Michael G. Wilson, James Bond-skuespiller Daniel Craig og fotografene Nicola Dove og Greg Williams.

Foto: Nicola Dove, behind the scenes
Foto: Greg Williams, Behind the scenes

© 2021 Danjaq and MGM. NO TIME TO DIE, 007 Gun Logo and related James Bond Indicia © 1962-2021 Danjaq and MGM. NO TIME TO DIE, 007 Gun Logo and related James Bond Trademarks are trademarks of Danjaq. All Rights Reserved.