Fred Jonny er ny Leica-ambassadør

Det er en glede å presentere Norges nye Leica-ambassadør, motefotograf Fred Jonny.

Fred Jonny er en kompromissløs fotograf når det kommer til kvalitet og han sverger til det beste utstyret. For ham betyr det å fotografere med Leica-kamera og -optikk.

Fred Jonny ble født på den lille øya Gossen på den naturskjønne vestkysten av Norge i 1981, milevis unna den hektiske moteverdenen. Interessen for fotografering startet tidlig. Allerede på ungdomsskolen sto Fred Jonny i mørkerommet på skolen. Siden ble det arbeid som fotojournalist, og musikkinteressen førte til at han spilte trommer i flere band.

Det å være med på å utvikle en visjon for bildene jeg tar for et brand eller et magasin, er noe jeg tar veldig seriøst og har stor glede av. Fred Jonny

Mens han studerte ved Norsk Fotofagskole i 2001, ble Fred Jonny headhuntet til Studio Lasse Berre. Der jobbet han som retoucher og førsteassistent i tre år. Det naturlige steget videre var å etablere seg som reklamefotograf, først i Ålesund og så i Bergen.

Motefotointeressen førte ham videre til Oslo. Fred Jonny satset alt på motefotografering og jobber i dag i med fashion, beauty og editorial for noen av verdens ledende merkevarer, kjendiser og redaktører både i inn og utland.

fredjonny.com