Leica på ny filmfestival 24. – 26. september

I ett århundre har Leica vært i en særstilling for fotografer som dokumenterer verden rundt seg. De lette, små og brukervennlige kameraene gjør det mulig å komme tett på, uten å forstyrre, og fange scener som er ekte, ærlige og spontane. 

Det var derfor naturlig for Egil Håskjold Larsen og resten av teamet bak den nye internasjonale dokumentarfilmfestivalen, MIRAGE – Art of the Real, å samarbeide med Leica Store Oslo og Bresson, Leica-importøren til Norge.

Egil Håskjold Larsen vant prisen for beste dokumentarfilmfotografi på Nordic Docs i 2019, og har blant annet fotografert Victor Kossakovskys film Gunda, en prisvinnende dokumentar om grisen Gunda og hennes nyfødte grisunger.

Han forteller om samarbeidet med Leica:

MIRAGE er veldig stolte av å ha med Leica som samarbeidspartner. I over 100 år har Leica vært med å definere dokumentarfotografiet som kunstform, og lagt til rette for at de mange kjente fotografene vi alle ser opp til har kunnet fange sine unike øyeblikk. MIRAGE handler om promotere kunsten å behandle virkeligheten, og ingen representerer dette bedre enn nettopp Leica.    

‘Art of the real’, eller ‘virkelighetens kunst’ på norsk, er slagordet til MIRAGE filmfestival. Fokuset er på kunstnerisk og kreativ dokumentarfilm med filmer som for eksempel Sundance-vinner Summer of Soul av Questlove og Pine Ridge av Anna Eborn, om ungdommene hos Dakota-folket. I filmen Ecstasy av Moara Passoni blir skillet mellom dokumentar og fiksjon visket ut. Sammen med resten av programmet blir denne festivalhelgen et visuelt fyrverkeri som setter sansene og følelsene i sving.

Festivalen gå av stabelen med film- og musikkopplevelser 24. – 26. september på Vega Scene, Kunstnernes Hus kino og kulturbåten MS Bjørvika i Oslo. 
I tillegg kan MIRAGE oppleves på Alta Filmklubb, Kirkenes Filmklubb, Bodø Filmklubb, Cinemateket Kristiansand og Cinemateket i Tromsø.

Søndag 26. september er Leica Store Oslo til stede på Vega Scene, Hausmannsgate 28 (se kart) med mannskap og kamerautstyr hele dagen. Kom innom for en Leica-prat. Vi har planer om å pynte kaféen med historiske Leica-bilder og -dekor.

På søndag blir det dessuten Slow Cinema Sunday, en rekke filmvisninger og Q&A. Det blir også Mestersamtale mellom Leica-fotograf Rune Eraker, den prisvinnende filmpoeten Anna Eborn og forfatter Eivind Hofstad Evjemo.

Se mirage.no for informasjon om program og billetter.

Bilde tatt fra Epicentro av Hubert Sauper

instagram.com/mirage_artofthereal

facebook.com/MirageArtoftheReal