Ernst Leitz Museum feirer gjenåpningen

Ernst Leitz-museet i Leitz-Park Wetzlar, hjemmet til Leica Camera, feirer gjenåpningen. Etter endt omfattende endringer basert på et innovativt og interaktivt museumskonsept, er et moderne fotomuseum nå klart til å åpne dørene for besøkende fra 1. oktober.

Med en gulvareal på rundt 600 kvadratmeter i øverste etasje, tilbyr Ernst Leitz -museet fire nydesignede opplevelsessoner som inviterer besøkende til å se, være kreative og oppleve fotografering interaktivt.

I tillegg til dette er det et eget utstillingsrom i første etasje som presenterer utstillinger av fremragende internasjonale fotografer. Fram til 24. oktober 2021 kan besøkende se The Eyes of Humanity, en utstilling med et personlig utvalg fra de siste 40 årene med fotografiene til Magnum-fotograf Steve McCurry.

Som et spesielt høydepunkt for å feire gjenåpningen, vil besøkende kunne se en ekte sjeldenhet: et originalt Leica 0-serien kamera (nr. 105), som Oskar Barnack, konstruktøren av Ur-Leica, har fotoghrafert med.

Kameraene fra Leica 0-serien, hvorav bare rundt et dusin har overlevd til i dag (og svært få av dem i uendret original stand), er ettertraktet som samleobjekt og oppnår rekordpriser på auksjoner. I Wien i 2018 ble et Leica 0 (nr. 122) solgt for astronomiske 2,4 millioner euro, noe som er verdens dyreste kamera noensinne. Et Leica 0 euro, noe som er verdens dyreste kamera noensinne. Leica 0 (nr. 105) fra en privat samling kan bare sees på Ernst Leitz-museet frem til slutten av året.