Nyhet: Leica Q2 Reporter

Robust kamera forsterket med aramid.

Som en del av Celebration of Photography hos Leica i Wetzlar, slippes nå en særegen spesialversjon av Leica Q2.

Leica Q2 Reporter fortsetter en lang tradisjon med kamera som er spesielt rettet mot reportasje- og pressefotografer og de utfordrende forholdene de kan komme ut for. Kameraet tilbyr maksimal presisjon og pålitelighet selv under de mest ugunstige forhold.

I stedet for den vanlige skinnkledningen, er Leica Q2 Reporter trukket med aramid, et syntetisk materiale som blir brukt til å lage beskyttelsesklær av høy kvalitet. Topp- og bunnplaten har en hardfør mattgrønn maling som er særdeles ripe- og slitebestandig. Resultatet er et kamera som både er diskret og slitesterkt.

Aramid-trekket karakteriseres av et særegent diamantmønster og beskytter kameraet effektivt mot mekanisk, kjemisk og termiske påvirkning. Selv om stoffet i utgangspunktet er sort i tonen, vil solens UV-stråler over tid gradvis lysne fargen til den stemmer godt overens med grønntonen i malingbelegget. Aramid-fibrene vil også heve seg litt over tid, noe som utelukkende vil forbedre grepet ytterligere.

Kameraets generelle design viser at det er lagt stor vekt på at kameraet skal være diskret: den røde Leica-logoen på forsiden er utelatt og graveringer og innstillingselementer er diskret innlagt. Verken formålet eller kameraets sanne verdi er umiddelbart synlig.

De tekniske spesifikasjonene er de samme som standardmodellen, Leica Q2. Kameraet har en fullformatsensor på hele 47,3 megapiksler. Sammen med Leica Summilux 28mm f1.7 ASPH er resultatet eksepsjonell detaljgjengivelse på stillbilder og 4K-video med ISO-følsomhet opp til 50.000. Den store blenderåpningen på f1.7 leverer optimal bildekvalitet selv i de vanskeligste lysforhold. 

Leica Q2 Reporter er tilgjengelig om kort tid og koster kr. 62.000,- inkl. mva.