Nyhet: Leica D-Lux 7 A Bathing Ape x Stash

Gatefotografering er kunsten å fryse øyeblikk av menneskers liv så autentisk og samtidig så dyptgående som mulig. Det er en veldig umiddelbar form for reportasjefotografering som alltid har vært nært knyttet til Leica-merket.

På mange måter speiler gatefotografiet samfunnet – det være seg fra et humoristisk, innsiktsfullt eller et kritisk perspektiv. Sjangeren deler denne egenskapen med gatemote og gatekunst, som også evner å favne den urbane tidsånden. Nå har Leica samlet disse tre kreative grenene i en egen spesialmodell.

Leica D-Lux 7 Leica D-Lux 7 A Bathing Ape x Stash består av en sort variant som selges av Leica, og en sølvversjon som er eksklusivt tilgjengelig via A Bathing Ape.

Felles for begge variantene er at ABC CAMO-designet til streetwear-merket BAPE® er brukt, samt merkets APE HEAD. Spesialmodellen er også fått den karakteristiske wildstyle-taggen til den amerikanske graffitikunstneren Stash.

«Da jeg begynte med graffiti på begynnelsen av 1980-tallet, eksisterte ikke begrepet «gatekunst». Det var først senere, da vi kom ut av tunnelene og togstasjonene, at vi ble mye mer synlige. Å dokumentere kunsten min gjennom fotografering har alltid vært en del av kreativiteten min. Med bruken av digitale kameraer fikk jeg min første Leica», minnes Stash, som kjenner igjen mange paralleller mellom de tre kunstformene.

«De er visuelle, basert på farger, form og en frihet i uttrykket. Jeg tror de er sterkt ungdomsdrevne, og det er så mye kreativitet mellom dem at den ene fôres inn i den andre for å fullføre historien.»

Den Brooklyn-baserte kunstneren inkorporerte både den tunge grafisk stilen til BAPE-etiketten og sin egen særegne visuelle tilnærming under utformingen av spesialutgaven.

Den amerikanske graffitikunstneren Stash aka Josh Franklin.
Foto: Giovanni Reda

Leica D-Lux 7 A Bathing Ape x Stash har de samme tekniske spesifikasjonene som den serieproduserte modellen. Dette inkluderer den store Micro Four Thirds-sensoren, og det lyssterke zoomobjektivet med en blenderåpning på f1.7–2.8 har optisk bildestabilisering og dekker brennvidder fra 24–75mm (ekvivalent med 35mm kamera).

For den effektive oppløsningen på 17 megapiksler, bruker objektivet en sentral del av sensoren hvis totale oppløsning er over 21 millioner piksler, noe som resulterer i en enda høyere bildekvalitet.

I tillegg til høyoppløselige bilder, leverer sensoren også 4K 30fps og full-HD 60fps videoer.

Brukt Leica FOTOS app sammen med Leica D-Lux 7 via blåtann, så kan du fjernkontrollere kameraet og dele bilder og videoer til telefonen eller nettbrettet. Da kan man jobbe videre med bildene i en bilderedigeringsapp og dele i sosiale medier.

Spesialmodellen leveres med bærestropp og en spesialdesignet kamerapose, samt et autolinsedeksel som åpnes og lukkes når objektivet trekkes inn og ut.

Leica D-Lux 7 A Bathing Ape x Stash har anbefalt utsalgspris på kr. 20.990,- inkl. mva. og er tilgjengelig i løpet av kort tid.