Leica Summilux-M 35mm f1.4 ASPH – redesign

Nå enda mer allsidig og fleksibel.

I mer enn 150 år har Leica vært nyskapende og kompromissløse på kvalitet. Det er en historie om mesterlige fotografiske verktøy som er blant de beste i verden. Dette gjelder spesielt Leica M-objektiver.

Et av de mest allsidige objektivene blant dem har nå blitt oppdatert for å gi enda større fleksibilitet: Leica Summilux-M 35mm f1.4 ASPH.

Det allsidige objektivet har en lett vidvinkelkarakteristikk som egner seg like godt til detaljerte landskapsbilder som til motiver på nært hold med selektiv fokus.

I det oppgraderte objektivet brukes elleve i stedet for ni blenderblader, noe som gir en synlig forbedret bokeh. I tillegg er nærgrensen gått fra 70 til 40 centimeter.

Den reduserte nærgrensen er gjort mulig ved bruk av en patentsøkt Double Cam Unit utviklet av Leicas ingeniører. Dette nesten dobler rotasjonsvinkelen til fokusringen til 176° sammenlignet med forrige modell uten at det går ut over den kompakte størrelse på objektivet. Dette sikrer pålitelig, presis fokusering over hele avstandsområdet.

Ned til 70 centimeter fungerer dette som vanlig via avstandsmåleren i digitale og analoge M-kameraer. Etter en lett merkbar motstand er det utvidede nærbildeområdet mellom 70 og 40 centimeter nøyaktig fokuserbart via Live View på skjermen, en Visoflex-søker eller Leica FOTOS-app.

Den nye versjonen har nesten uendrede dimensjoner og er 2 mm kortere mens 2 mm er lagt til diameteren. Som med Summilux-M 50mm f1.4 ASPH, er solblenderen direkte integrert i objektivet, noe som gir rask og fleksibel håndtering.

Leica Summilux-M 35mm f1.4 ASPH kommer i sort variant og i sølvfarget versjon og er tilgjengelig hos utvalgte forhandlere i løpet av kort tid.

Leica Summilux-M 35mm f1.4 ASPH sort har anbefalt utsalgspris på kr. 59.000,- inkl. mva.

Leica Summilux-M 35mm f1.4 ASPH sølv har anbefalt utsalgspris på kr. 62.000,- inkl. mva.