Nyhet: Leica Q2 Dawn by Seal

Leica lanserer en spesialutgave i samarbeid med sangerene Seal.

Leica Q2 Dawn by Seal er inspirert av kjente sangtekster og er trukket med et spesielt japansk stoff som gjør hvert av de 500 kameraene unike. Settet henter inspirasjon fra soloppgangen og spillet mellom lys og skygge, og fremheves ytterligere av et eksklusivt skjerf med håndskrevne tekster av Seal.

Det japanske uttrykket «komorebi» inspirerte omslaget til denne spesialutgaven. Det beskriver gjennomsiktighet og lysspillet som oppstår når solstrålene glitrer gjennom en trekrone.

Stoffet er produsert av det japanske merket Hosoo. Her forenes veving og kunst med en innovativ prosess hvor 93% svart tråd i polyester kombineres med 7 prosent washi – gullfarget japansk papir.

Som med musikken hans fremkaller Seals fotografier følelser og fokuserer på skjønnheten og menneskeligheten i øyeblikket – i tråd med den estetiske filosofien til denne spesialutgaven. Skjerfet, som er en del av dette settet, er designet av multimediakunstneren Annina Roescheisen.

Hun har i utgangspunktet tolket Seals tekster gjennom å bruke gullelementer på en svart bakgrunn, noe som ytterligere visualiserer virkningen av lys som en kontrast mot det mørke. Skjerfet er utviklet av motemerket rag & bone i New York og produseres i Italia. En hvit variant av skjerfet, selges separat og vil være tilgjengelig i utvalgte Leica-butikker.

Med i settet følger en kamerarem som er prydet med den håndskrevne teksten “you became the light on the dark side of me” som er hentet fra sangen Kiss from a Rose. I tillegg til det unike iriserende stoffet, har Leica Q2 Dawn by Seal en svart Leica-logo, Seals signatur samt det serielle nummeret inngravert.

Lanseringen av spesialutgaven markeres med en fotoutstilling med Seals fotografier i Leica Gallery Los Angeles. Utstillingen henger fra 21. september til 31. oktober 2022 og består i tillegg av verker av Annina Roescheisen.

De tekniske egenskapene til Q2 «Dawn» fra Seal er identiske med den ordinære utgaven, med en fullformatsensor på 47,3 megapiksler og det lyssterke objektivet Leica Summilux 28 f/1,7 ASPH. Leica Q2s sensor tillater et dynamisk område på 14 f-stopp (ved ISO 100) og en fargedybde på 14 bit. Kameraet lagrer bildene i DNG- og/eller JPEG-format, 4K-videoene med 30 eller 24 bilder per sekund, Cinema 4K-filmer med 24 fps, og full HD-opptak med opptil 120 fps. Ved hjelp av digital zoom kan fotografer utvide brennvidden på 28 mm (47 megapiksler) til 35 mm (30 MP), 50 mm (15 MP) og 75 mm (7 MP).

Leica Q2 Dawn by Seal er begrenset til 500 enheter på verdensbasis og vil ha en anbefalt utsalgspris på kr. 69.000,- inkl. mva.