Leica-fotograf Sir Roger Deakins til Norge

Med filmer av blant annet Nataša Urban, Diego Acosta, Adnane Baraka, Tsai Ming-liang og Agnès Varda, skjønner man at filmfestivalen MIRAGE Art of the Real som går av stabelen 12. – 16. oktober i Oslo, byr på helt unike opplevelser og inntrykk.

I tillegg til å vise fantastiske dokumentarfilmer, arrangeres det konserter og andre musikkopplevelser og fotoutstillinger. Festivaldeltakerne kan også oppleve samtaler med forfattere, filmskapere og fotokunstnere, samt ulike masterclasses.

Leica-fotograf Sir Roger Alexander Deakins, som er aktuell med sin første fotobok, kommer til årets festival.

Engelske Deakins jobber til vanlig som filmfotograf. Han er kjent for sitt samarbeid med regissører som Denis Villeneuve, Sam Mendes og Coen-brødrene. De mest kjente filmene hans er The Shawshank Redemption, Fargo, O Brother, Where Art Thou, A Beautiful Mind, Skyfall og Sicario, for å nevne noen.

Deakins har fått en rekke utmerkelser, blant annet ga American Society of Cinematographers ham en Lifetime Achievement Award i 2011. Han har fem BAFTA-priser for beste fotografi. I tillegg er han Oscar-nominert femten ganger og har vunnet prisen to ganger – for Blade Runner 2049 og 1917.

Opplev Sir Roger Deakins på MIRAGE

Fredag 14. oktober 19:00 på Ingensteds
Sir Roger Deakins in conversation; Cinematographer vs Photographer

En samtale med Sir Roger Deakins om hans aktuelle og første fotografibok, BYWAYS.

My work as a cinematographer is a collaborative experience and, at least when a film is successful, the results are seen by a wide audience. On the other hand, I have rarely shared my personal photographs and never as a collection.

Boken inkluderer tidligere upubliserte svart-hvitt-bilder som gjenspeiler et liv brukt på å se og fortelle historier gjennom bilder, fra 1971 til i dag.

Samtalen går dypt inn i hans liv og måter å være fotograf på, og forskjellene og likhetene med det å være filmfotograf og fotograf. Hvordan skinner personlig stil og kunstnerisk visjon gjennom i filmproduksjoner, som jo er et samarbeidsprosjekt, sammenlignet med den ofte ensomme prosessen det er å være fotograf.

Det blir boksignering med Tronsmo på plass etter samtalen.

Lørdag 15. oktober 13:00 på Vega Scene
Masterclass in Cinematography with Sir Roger Deakins

MIRAGE presenterer en samtale med den verdenskjente filmfotografen og fotografen Sir Roger Deakins, og snakker om veien hans fra fotograf, til dokumentarfilm, til hans siste filmer som Blade Runner 2049, 1917, Skyfall og Empire of Light.

Samtalen er en åpen dialog med publikum, Roger og hans mangeårige samarbeidspartner og kone James Ellis Deakins, Egil Håskjold Larsen (filmfotograf og MIRAGE-arrangør) og et medlem fra Foreningen norske filmfotografer.

OM MIRAGE Art of the Real filmfestival

MIRAGE Art of the Real Festival er en internasjonal dokumentarfilmfestival som går av stabelen 12. – 16 oktober i Oslo. Her kan du få kulturelle opplevelser utenom det vanlige.